Proč byste měli využít Instagram ve prospěch svého byznysu?

Instagram, fenomenální síť, která přepisujepravidla marketingu. Platforma se řadí mezi nejoblíbenější sociální sítě a celosvětově ji využívá asi 60 % značek. Co všechno tedy Instagram může přinést i vám?

Širší záběr

Stačilo pár let a Instagram se stal jednou z nejoblíbenějších sociálních sítí. Představte si, že za období svého „života“ atraktivní sociální platforma přitáhla více než 500 milionů aktivních uživatelů. I to je jeden z důvodů, proč byste Instagram pro svůj byznys měli zvážit i vy a oslovit díky němu širší cílovou skupinu.

Vybudujete si vztah s potenciálními zákazníky

Instagram je skvělý způsob, jak si vybudujete se svými zákazníky vztah. Můžete tak učinit prostřednictvím přidávání pravidelných story příspěvků, videí či klasických fotek a obrázků, díky kterým už pro zákazníka nebudete pouze chladnou značkou. Právě naopak, získáte lidskou tvář a váš vztah se prohloubí.

Až třetina lidí na Instagramu už prostřednictvím aplikace nakoupila produkt

Možná vás o Instagramu přesvědčí prodeje. Protože na konci každého dne jsou tržby a prodeje to, co zajímá každého podnikatele. Jistě - to je také jeden z důvodů, proč trávíte čas u tohoto článku i vy.

Podle statistik přes Instagram nakoupilo přibližně 30 % lidí, což v přepočtu znamená, že nákup provedla asi jedna třetina z miliardy, která Instagram pravidelně používá.

Vizuální způsob, který zvýrazní ducha vaší značky

Díky feedu a estetickým prvkům se na Instagramu můžete prezentovat ve zcela novém světle. Na designu totiž záleží. Kvalitní obsah Instagram hodnotí pozitivně. Pokud se vaše příspěvky budou lidem líbit, zvýší se vaše dosahy a v konečném důsledku i prodeje. Navíc do vizuálů můžete zakomponovat vlastní barvy a začít s brandbuildingem na zcela nové úrovni.

Hledáte způsob, jak se zviditelnit? Správa sociálních sítí může být pro vás tou pravou službou, která vám vylepší marketingovou strategii. Obraťte se na online marketingovou agenturu a dovolte profesionálům, aby vám v rámci konzultací zdarma poradili.