Dopřejte svým mazlíčkům to nejlepší

Každý si rádi dopřáváme pohodlí. Určitě máte doma pořádně pohodlnou sedačku a křesla, že ano? Ale mysleli jste i na své mazlíčky? Ti si také zaslouží, abyste jim dopřáli to nejlepší. Jaké jsou nejoblíbenější chovatelské potřeby pro naše zvířecí miláčky? Nechte se inspirovat tím, co by vám v domácnosti se zvířátky rozhodně nemělo chybět.

Škrabadla pro kočky

Kočka je od přírody šelma, proto se zamyslete nad tím, jestli by nebylo levnější jí pořídit do domácnosti pořádné škrabadlo, než si nechat poškodit nábytek a textilie, když na ni „přijde“ ta šelmovská nálada. V takové chvíli se každá kočka dokáže proměnit doslova v ničivé tornádo! Škrabadlo jim připomene jejich přirozenost, mohou se po něm vyšplhat jako po stromě a následně na něm i lenošit.

Nejenom šelma, ale i dáma – s tím se ztotožní každá kočka. A dámy samozřejmě ke svému životu potřebují pilníček na nehty. Stejně tak kočkám dorůstají drápky, které si potřebují někde „zbrousit“. A nejlepší místo je samozřejmě váš nový gauč! Takhle ne – i tenhle problém jednoduše vyřeší škrabadlo pro kočky.

Matrace pro psy

Vzpomeňte si, kolik peněz vás stála vaše matrace do postele. Určitě to nebyla zanedbatelná částka. A proč? No, protože za pohodlí a zdraví se platí! A proč by tedy měl váš pejsek být ošizen? Ne, nemusíte se bát, matrace pro psy jsou svou cenou nesrovnatelně nižší než matrace ve vaší posteli, ale komfort jim zaručí stejný.

Váš pejsek se skvěle vyspí, nebo může jen tak přes den relaxovat na příjemném plyšovém materiálu s protiskluzovou vrstvou, takže ani divoké sny nedovolí, aby pejsek „cestoval“ s matrací po pokoji.

Doplňky stravy pro psy a kočky

A opět můžeme srovnávat. Kolik lahviček s doplňky stravy se skrývá ve vaší lékárničce? Stejně tak vaši čtyřnozí mazlíčci mohou být zdraví díky přípravkům na péči o zuby a dásně pro psy a kočky. Ochrání je před vznikem zubního plaku a kamene. Určitě víte i z vlastní zkušenosti, že to není nic moc příjemného. Přípravky můžete podávat jako prevenci, i jako léčivo pro akutní potíže se zvířecími zoubky.

Nejenom psy a kočky, i hlodavce je třeba rozmazlovat

Máte doma velké akvárium či klec a vaše děti vás neustále přemlouvají, abyste jim pořídili domácího mazlíčka? Pokud se bojíte pořídit pejska, nebo kočičku, určitě zvolte „bezpečnější“ variantu, kterou je křeček, myška či jiní hlodavci. Musíte jim ale pořádně vybavit jejich budoucí bydliště. Nezbytností je samozřejmě dřevěný domek pro hlodavce, kam se můžou schovat, pokud si chtějí odpočinout, či kde budou nocovat. Na jídlo pořiďte plastovou mističku a na pití instalujte pítko, které stačí jednoduše dolévat, pokud již zvířátko vše vypilo.

Jste si jisti, že svým domácím mazlíčkům dopřáváte opravdu vše nejlepší?