3 tipy pro výběr správného palivového dřeva

Zima se neptá, jestli jste připraveni a máte naskladněno kvalitní palivové dřevo. Prostě přijde a je potřeba danou situaci řešit. Z toho důvodu je dobré neodkládat čas pro objednání topiva, ale už s předstihem vědět, od koho nakoupíte, jaké množství budete zhruba potřebovat a hlavně jakou hledáte kvalitu.

Ekologické topivo z obnovitelného zdroje

Palivové dřevo představuje poměrně levný a zároveň ekologický zdroj tepla. V suchém stavu má velmi dobrou výhřevnost a díky přirozeně vysokému obsahu uhlíku je množství popelu po kvalitním spálení minimální. Hodí se pro využití jako alternativní zdroj vytápění, kdy pomůže vytvořit útulnou domácí atmosféru, či jako hlavní zdroj tepla. V obou případech je dobré nakoupit s dostatečným předstihem a zvolit štípané dřevo vysoké kvality.

Garance kvality

Kvalitní palivové dřevo je nenáročné na skladování a velmi dobře schne. Pro optimální výhřevnost je však potřeba vybrat správné kousky z pořádného dřeva. Velkou výhodou je objednání již zpracovaného a plně připraveného štípaného palivového dřeva, které je možné rovnou vložit do krbu či kotle a topit. Ušetříte si tak mnoho starostí, času a námahy. A pokud přeci jenom nebudete s kvalitou dovezeného materiálu spokojení, je možnost dodávku odmítnout ještě před složením a zkusit to jinde.

Doručení v dohodnutém termínu

Hlavně v případě, kdy objednáte na poslední chvíli, si vyberte společnost, která dodržuje předem dané termíny. Vyhnete se tak problémům s dlouhým čekáním na topivo, během kterého budete mrznout. Velkou výhodou je poměrně rychlé vyřízení objednávek, kdy je většinu možné připravit do 10 pracovních dní. Tím pádem můžete vyřešit i aktuální nedostatek či rychlé doobjednání ke konci sezóny, kdy je stále nepříjemná zima, ale topivo neúprosně dochází.