Kvalitní české merino oblečení pro děti zaplňuje díru na trhu

Už jsme se naučili oblékat do zimy. Oblečení vrstvíme, avšak pokud jde o děti, často chybí vhodná spodní vrstva. Funkční oblečení je většinou ze syntetických materiálů, kterým se u dětí chceme vyhnout. Dají se koupit i drahé vlněné kousky, často jsou ale v kousavém provedení z běžné vlny. Vlna je přitom tím nejlepším řešením, musí jít ale o “merino” vlnu.

Merino vlna je jemná a nekouše

I merino vlna je z ovcí, avšak ze speciálního plemene. Předpokládá se, že pochází ze severní Afriky, odkud se v průběhu staletí rozšířilo po celém světě. Už ve středověku se dostalo na území Španělska, kde si jej chránili a vážili natolik, že se nesmělo vyvážet za hranice. Dnes se chová na více místech světa, například ve Skotsku, ale zemí, odkud se merino vlna vyváží, je především Nový Zéland a Austrálie. A zájem o merino stále roste.

Merino vlna je extrémně jemná. Není se čemu divit, když na 1 cm2 kůže merino ovce vyrůstá až 4000 chlupů. Merino díky tomu skutečně vůbec nekouše. A nejen to. Má i další unikátní vlastnosti, především termoregulační. Dětské merino lze oblékat nejen v zimě, kdy skvěle hřeje, a přitom odvádí vodní páry od dětského tělíčka, ale i v létě, kdy zas příjemně chladí. Zajímají vás další vlastnosti merino vlny? Podívejte se na ně.

Ocení jej též maminky. Oblečení z merina totiž není cítit potem. Proto se hodí nejen pro sport, turistiku, ale i běžné nošení. Velmi vhodné je například i při kojení, nebo když chceme omezit antiperspiranty a raději používat přírodní deodoranty. Ty jsou většinou méně účinné, v kombinaci s oblečením z merino vlny se se však nepříjemnému odéru potu dokážete vyhnout.

Děti v suchu a v teple

Díky e-shopu Zkusmerino.cz jsou teď výrobky z merino vlny dostupné i pro nejmenší děti – pro kojence do 2 let, i pro batolata a předškoláky od 2 do 6 let. Merino body, merino overal, merino kukla, rostoucí body, komplety z merino vlny – to je jen část skvělého sortimentu pro děti. Oblečení z merino vlny, pokud je v takzvané superfine kvalitě, nebo v kombinaci s hedvábím, je skvělé i pro děti s atopickým ekzémem, kterým udrží pokožku v suchu. Merino oblečení pro děti se vyrábí většinou z českých látek a rovněž se v České republice šije.