Jak zrychlit PC? Zkuste ho vyčistit programem CCleaner

Váš počítač či notebook ještě není tak starý, ale přesto běží šíleně pomalu? Zapíná se pět minut a pak musíte ještě dvě minuty čekat, než se vám otevře prohlížeč? To vážně není normální a je na čase s tím něco dělat. Měli byste ho zkusit vyčistit.

S pomalým počítačem je možné jít do servisu. Tam byste však zaplatili minimálně několik stovek za práci, kterou zvládnete doma. Chcete-li zrychlit PC, nemusíte být žádný počítačový odborník, stačí umět nainstalovat program.

Každý počítač se časem zpomalí

Počítač či notebook je pomalý, protože během toho, co ho používáte, se do něj dostává spousta nežádoucích souborů. Prohlížeč si ukládá informace o tom, jaké stránky jste navštívili. Word si ukládá, co všechno jste si v něm nastavili. Každý program má nějaké své pomocné soubory a ty mnohdy v počítači zůstávají i tehdy, když program odinstalujete.

Když vymažete tyto zbytečné a nepoužívané soubory, uvolníte místo v počítači a zrychlíte ho.

Program CCleaner počítač vyčistí za vás

Sami se do mazání souborů raději nepouštějte. Zabralo by vám spoustu času, navíc by se mohlo stát, že smažete něco, co počítač potřebuje ke svému fungování. Najděte si místo toho program CCleaner ke stažení.

Program CCleaner odstraní nepotřebné soubory a programy, smaže neplatné či nepoužívané položky v registru, dokáže zastavit programy zpomalující start počítače.

Ovládání programu je přitom jednoduché i pro laika. Stačí stáhnout program, spustit ho a kliknout na tlačítko Run Cleaner (nebo tlačítko Spustit podle toho, máte-li českou lokalizaci programu). Program analyzuje stav vašeho počítače a řekne vám, co je možné odstranit. Provede vás celým procesem, nejde o nic složitého.

Stáhněte si CCleaner česky zdarma

Program CCleaner vám umožní vyčistit PC zdarma. Stáhněte si ho, nainstalujte a spouštějte například každý týden či dva. Nepotřebné soubory se totiž v počítači hromadí a vznikají stále nové. O svůj počítač nebo notebook byste se měli starat pravidelně.

A kde CCleaner stáhnout? Zkuste Sosej.cz – programy a hry ke stažení. Najdete ho tam v české lokalizaci.