Sídlo společnosti můžete mít kdekoli. A virtuální adresa má řadu výhod

Mnozí z těch, kdo provozují vlastní firmu, mají sídlo společnosti přímo na své domovské adrese. Toto řešení má ale mnohé zápory.

Proč není ideální mít sídlo společnosti doma?

Mnozí potenciální zákazníci a obchodní partneři posuzují úroveň společnosti i podle místa jejího sídla. Prestižní lokalita budí dobrý dojem, naopak zapadlá vesnička či satelitní městečko probouzí pochybnosti. Navíc ve chvíli, kdy společnost sídlí na faktické adrese trvalého bydliště některého ze společníků, aniž by měla fyzicky oddělené a jasně vymezené prostory, je zde riziko. V daném bytě či domě nelze totiž vždy jasně odlišit osobní majetek od firemního, což může být problematické ve chvíli, kdy jsou po společnosti vymáhány případné neuhrazené závazky. Proto by mělo být sídlo společnosti umístěno zcela samostatně.

Pro dosažení úspěchu v podnikání dávno není nutná stálá kancelář

Ne každý ale opravdu potřebuje oficiální firemní prostory; mnohým podnikatelům pro úspěšné vykonávání výdělečné činnosti stačí jen notebook a připojení k internetu, případně jediná volná místnost. Navíc žijeme v době technologického pokroku a vzrůstá počet lidí, kteří mohou svou činnost vykonávat z libovolného místa na světě. Nejedna prosperující firma dnes řeší kontakt s klienty převážně virtuálně. A v případě potřeby osobní schůzky jsou stále častěji využívány sdílené kanceláře.

Virtuální adresa může společnosti zajistit sídlo v Praze nebo v Brně

Virtuální sídlo je dnes pro mnohé ideálním řešením, jak zvýšit atraktivitu své firmy bez nutnosti hrazení zbytečných výdajů za pronájem kanceláře. A v našich metropolích se dnes rozhodně nejedná o zanedbatelné částky. Kromě samotného sídla získá společnost i celou řadu dalších užitečných služeb, jako je řešení pošty, návštěv úřadů i možnost využívání konferenční místnosti.

Jak získat virtuální sídlo společnosti v Praze či v Brně?

Ideální je využít služeb na slovo vzatých odborníků, mezi něž bezesporu patří firma Jake&James. Právě u ní lze snadno a rychle získat virtuální adresu společnosti od pouhých 135 Kč měsíčně. Vše lze zařídit přes internet a sídlo společnosti je zřízeno za jediný den.