Jedlý papír je malou revolucí ve zdobení dortů

Už jste slyšeli o papíru, který se dá doslova „sežrat“? Jedlý papír přinesl revoluci do zdobení, zejména pokud jde o různé narozeninové dorty. Milují jej děti, ale okouzlit umí i dospělé.

Jedlý papír s oblíbenými hrdiny

Dříve jsme mnohdy přání našich dětí, že by chtěly dort třeba se svými oblíbenými Angry Birds, s Včelkou Májou, s Minnie, či s Mášou a medvědem, nemohli vyslyšet. Ne každý má takový talent, aby tyto slavné animáky, kteří jsou hrdiny našich dětí, zvládl vymodelovat z marcipánu. Výsledek býval často nevalný i u těch šikovnějších z nás. Jedlý papír na dorty přinesl vítané řešení a úžasnou změnu. Představte si, že si vysněný motiv vašeho dítěte prostě necháte snadno vytisknout, nebo jej už vytištěný koupíte. Ne na běžném papíře, ale na papíře jedlém. Navíc potištěném barvami, které lze rovněž sníst, protože jsou potravinářské.

Jak udělat krásný dort pro děti?

Vystačíte si s běžným chutným dortem, na jehož povrch pak nanesete vhodný podklad pod jedlý papír a položíte motiv vytištěný na jedlém papíru. Okraj jde ještě dozdobit krémem. Kombinovat však můžete i 2D tisk na jedlý papír a 3D figurky, které vymodelujete. Takto vytvoříte třeba velice realistické fotbalové hřiště s 3D figurkami.

Když chceme papírem nakrmit dospělé

Pro dospělé vytištěné papíry s vhodným hotovým motivem hned tak nekoupíte. Můžete si však motiv vymyslet a nechat si jej na jedlý papír u speciálního dodavatele vytisknout. Oblíbené bývají fotky rodiny, oslavence, i motivů jeho hobby. Výhodou je, že pokud jste dobrou kuchařkou, a rovněž dobře pečete, nesníží vaši práci nepříliš zdařilé zdobení. S jedlým papírem se nedá zdobení pokazit.

Kupte si jedlé papíry a tiskněte svépomocí

Ano, i toto lze. Nemusíte mít dokonce ani speciální tiskárnu, protože tisknout máte možnost i na většině běžných inkoustových tiskáren. K tisku potřebujete samozřejmě jedlé tonery, tedy tonery s jedlým inkoustem, a jedlý papír. Předtištěné motivy na jedlém papíru, ale i čisté jedlé papíry na dorty vhodné pro potištění, nabízí cukrářské potřeby Svět cukrářů. V e-shopu firmy najdete i rady, jak s jedlým papírem při zdobení dortů pracovat.