Nevíte, jaký střih mají mít vaše vousy? V rozhodování pomůže odborník

V posledních letech se významně pečuje o vizáž vousů, o čemž svědčí popularita barber shopů, tedy holičství pro muže, kde si každý z nich užije nadstandardní péči. Plnovous je velmi moderní, a ač se to nezdá, může mít hned několik podob. Nevíte, jaká bude slušet vám? Nechte si poradit.

Kvalitní barber shop – Praha

Zdá se to snadné, stačí si nechat jen narůst vousy. Ovšem i ty musí mít nějaký střih, pokud nechcete působit jako zálesák. Spousta mužů ale dělá chybu, že své vousy nějak upravuje. Nerespektují při tom ovšem tvar svého obličeje, hustotu porostu, celkovou harmonii. V takovém případě jim pomůže právě profesionál, jemuž projde pod rukama mnoho klientů. Jde o člověka, který má zkušenosti a zná triky. Proto si do vyhledávače zadejte například „barber shop Praha“ a najděte si nejbližší salon, kde se o vás postarají.

Jaký typ vousů se k vám hodí?

Mužské vousy jsou téma velké jako dámské vlasy, proto ostatně vznikly salony, které se specializují na úpravu těchto partií. Znáte klasická holičství a bojíte se tam vstoupit, protože nevíte, co čekat? Barber shop vám nabízí úpravu vousů i vlasů. Budete se zde cítit jako v pravém pánském klubu, kde si dopřejete sklenku whiskey i doutník. Z barber shopu odejdete s novou, pěstěnou vizáží, která je dnes in. Musí to být souznění účesu s vousy. Porost na tváři bývá problematický. Muži mají totiž různé dispozice. Někomu vyroste mnoho vousů, jiným tvář pokrývá jemnější chmýří. Pracovat se dá s obojím, ovšem je zbytečné nechávat si narůst delší vousy, kterých není mnoho. Takovým mužům bude sedět spíš strniště. Je mužné a zakryje se, že nemáte tolik vousů. Pánové s bujnějším porostem si musí zvyknout na poměrně časté zastřihávání vousů, aby nepůsobili jako Rumcajsové. Hustý porost je velmi trendy, ale vyžaduje největší péči.

Barvení vousů

Dnes není výjimkou, že si muži barví vlasy. Na vousy ovšem už tak nedbají, takže kontrast tmavší kštice a bílých vousů, které jsou navíc potlačeny, působí rozpačitě. Pokud má muž šediny i na hlavě, barva je jednotná, světlé vousy neupozaďuje tmavá barva vlasů. Je to sexy, podívejte se na Seana Conneryho nebo George Clooneyho. Chcete-li si udržovat svoji barvu i po zešedivění, myslete i na vousy. Jde to, ovšem logicky počítejte s tím, že barvení bude probíhat častěji. Čím kratší vous, tím se zkracují i intervaly barvení. Svěřte se do rukou profesionálů, dámy by mohly o katastrofách souvisejících s domácím barvením vyprávět. Odborník vám poradí, jak vousy správně udržovat. Postará se o střih, který bude pro vás nejkomfortnější, aby vás následná domácí péče nezdržovala. V barber shopu se postarají o kvalitní základ, který vám bude slušet a jeho úprava vám nebere moc času. Zkuste oslovit osvědčený Barber's wife s.r.o., kde se o vás tako postarají.