Zřízení trvalého pobytu na dobré adrese je snazší, než jste se zřejmě domnívali!

Víte, že adresa trvalého pobytu nemusí být totožná s adresou, na které pobýváte? A trvalý pobyt na dobré adrese rozhodně není k zahození. Naopak!

Podnikáte? Rádi byste zapůsobili na svého obchodního partnera? Sháníte nové zaměstnání? Den co den se potýkáte s nedostatkem parkovacích míst v centru metropole a hodila by se vám cenově dostupnější parkovací karta? Zkrátka by vám trvalý pobyt na některé z „dobrých adres“ byl náramně vhod? Pak čtěte dál. Dozvíte se totiž, jak a především kde si jej obstarat.

Adresa, kterou jsme si sami zvolili

Údaj o trvalém pobytu od nás v podstatě vyžadují pouze úřady. Uvádíme jej také do smluv, formulářů a jiných dokumentů. Nikde však už nestojí, že v místě trvalého pobytu musíme žít. Pod pojmem trvalý pobyt tak rozumíme adresu, již jsme si sami zvolili. Ne tu, na níž skutečně pobýváme. To však na druhou stranu nic nemění na faktu, že jste-li občanem ČR, smíte mít jen jedno místo trvalého pobytu.

Proč si místo trvalého pobytu změnit?

Z mnoha důvodů, některé jsme již zmínili v úvodu tohoto článku. Nahání vás exekutor? Právě v tomto případě by vám změna trvalého pobytu mohla pomoci. Stejně jako pokud je v hledáčku vašeho zájmu výběrová škola, nemocnice či lékařská kapacita, k níž byste se za normálních okolností neměli šanci dostat. Změnou trvalého pobytu se vám otevírají dveře od institucí, které by vám na jiných adresách zůstaly zavřené. Proč je neotevřít? Klíčem je právě změna trvalého pobytu.

Jak změny trvalého pobytu docílit?

V podstatě dvěma způsoby. První je ta oficiální, v rámci níž podáte vyplněnou žádost, doplníte ji dokladem opravňujícím vás danou nemovitost užívat, a budete čekat na její schválení. To samozřejmě není automatické, bez ohledu na samotný proces vyplnění žádosti, kterou ti, již tento krok absolvovali, popisují jako "nepřehlednou a náročnou".

Mějte trvalý pobyt tam, kde chcete, ne tam, kde bydlíte.

Pomoc s trvalým pobytem však nabízejí i některé firmy. O to, abyste na nové prestižní adrese na Praze 1 „pobývali“ co nejdříve, se postarají například specialisté ze společnosti Jake&James, s.r.o.  Ti totiž mají adresu i pro vás. Kolik stojí zřízení trvalého pobytu? Rozhodně ne tolik, na kolik vás vyjde třeba parkovací karta v centru metropole. Tak neváhejte!