Vchodové dveře do domu nesmí postrádat styl

Dveře do domu jsou jako naše vizitka. Vítají dnes a denně nás i naše hosty. Na vchodových dveřích vždy spočinou zraky kolemjdoucích. A mimo to nám chtějí nabídnout i další vlastnosti důležité pro komfort bydlení.

Jsou jako ústa. Vchodové dveře do domu každý sleduje, protože promlouvají o majitelích, kteří v domě bydlí. Od vchodových dveří toho vůbec nechceme málo. Především by jim to mělo slušet. Chceme, aby vynikly krásným designem, který současně koresponduje s duchem samotného domu. Musí ladit s okny, protože okna a dveře k sobě patří jako oči ke rtům na našem obličeji. Mnohdy je využíváme jako nosiče světla. Různé prosklené části a světlíky dovedou do předsíně či vstupní haly vnést příjemné tóny slunečních paprsků. Avšak to pořád není vše.

Ať není slyšet

Málokdy bydlíme někde na samotě, kde zvenku slyšíme pouze zpěv ptáků. Proto potřebujeme dveře zvukově izolované, aby propouštěly co nejméně zvuků z ulice, ale současně zajistily soukromí obyvatelům domu. Nechceme, aby bylo až na ulici slyšet, cokoliv se u nás doma šustne.

Budiž teplo

Vchodové dveře venkovní musí být schopny nabídnout i tepelněizolační vlastnosti. Staré, špatně zaizolované vchodové dveře, s nedostatečnou konstrukcí – to je místo s největšími tepelnými ztrátami. Takže ani tuto vlastnost nelze brát u vchodových dveří na lehkou váhu.

Koeficient tepelné prostupnosti:

pro dveře tl. 72 mm = Ud< 1,2 W/m2K
pro dveře tl. 82 mm = Ud< 0,9 W/m2K
pro dveře tl. 102 mm (nizkoenergetické) = Ud< 0,75W/m2K

Povrchová úprava, která má něco vydržet

U domu bývají vchodové dveře často vystaveny přímo povětrnostním vlivům. Na tohle by měly být dveře připraveny svým materiálem i kvalitou povrchové úpravy. Ta musí odolat i UV záření.

Doma se chceme cítit bezpečně

A nakonec je tady poslední požadavek – pevnost a bezpečnost. I když má dům mnoho potenciálních vstupních bodů, které může „nezvaná návštěva“, zloděj, využít ke vniknutí do domu, přesto nesmíme nad vchodovými dveřmi mávnout rukou. Spoustu práce udělají alarmy a jiná zabezpečení v domě, ale pevné dveře s dobrým zámkem nesmíme v rámci komplexního zajištění nemovitosti postrádat. Důležité je nezapomenout ani na zesílení rámu dveří, bezpečností kování a bezpečnostní zámky.

Když vchodové dveře, tak ERKADO

Moderní dveře ERKADO nabízí obrovské množství modelů dveří, které bývají navíc ještě dál modifikovatelné třeba volbou barvy, povrchové úpravy, nebo typem prosklení. Většinu dveří si máte možnost vybrat též v různé tloušťce křídla obvykle 72, 82 nebo 102 mm. U vchodových dveří s prosklenými částmi lze vybírat i to, jestli jde o bezpečnostní trojsklo či čtyřsklo. Obecně lze prosklení modifikovat ještě více. Dveře ERKADO jsou moderní dveře s celou řadou designových, funkčních i izolačních možností. Rozhodně budou dobrou volbou i pro váš dům.