Jak střežit svůj pozemek? Obyčejný plot mnohdy nestačí

Zloději se ničeho neštítí a jsou schopni velmi snadno překonat i poměrně složité překážky, které je oddělují od vašeho domu. Jak jim co nejvíce ztížit situaci a zajistit, aby se v případě vniknutí vizích osob na váš pozemek co nejrychleji dostavila pomoc?

Kvalitní plot je nezbytností

Základem k ochraně vašeho pozemku je samozřejmě kvalitní plot. Musí být dostatečně vysoký, aby jej zloděj nemohl jednoduše překročit, případně přeskočit. Dále se ujistěte, že má potřebnou stabilitu, aby ho nepovolaná osoba nemohla bez větší námahy porazit, rozstříhat a jinak poškodit, díky čemuž by se dostala dovnitř.

Perimetr to jistí

Samotný plot vám však soukromí a bezpečnost nezajistí. Je vhodné investovat i do dalších ochranných prvků. Jednou z možností je instalace speciálního perimetru, který dokáže detekovat jakékoliv porušení celistvosti plotu.

Moderní perimetr, který je určený na střežení plotů, funguje na bezdrátové úrovni, což je velkou výhodou oproti starším drátovým modelům. Nelze jej totiž lehce vyřadit z provozu. Oceníte jeho snadnou instalaci, kdy na konstrukci plotu rozmístíte na několika místech v doporučené vzdálenosti senzory. Ty následně hlídají, zda plot někdo nenaruší. Bezdrátový perimetr se dá propojit i se systémem CCTV, kdy váš objekt chráníte pomocí bezpečnostních kamer. Jakmile se nějaké poškození projeví, zařízení okamžitě varuje.

Výhodou je i možnost přímé komunikace s elektronickou zabezpečovací signalizací a její ústřednou. Pak už jen stačí, hlídá-li váš objekt například bezpečnostní služba. Během chvilky přijede a zjistí aktuální situaci. Jestliže všechny komponenty fungují, zloděje to bezpochyby odradí od pokračování v úmyslu zcizit či poškodit váš majetek.

Zabezpečení domova jistě není vhodné brát na lehkou váhu. Kriminalita v některých oblastech neustále roste. Jedině podobná zařízení vás mohou v kombinaci s kvalitním plotem ochránit.