Zahradní technika usnadní práci při obdělávání pozemku u vašeho domu

Jaro je obdobím, které jako majitelé rodinného domu s pozemkem ve velké míře strávíte různými pracemi na zahradě. Právě v čase od začátku března je nutné vykonat spoustu práce, jinak se exteriér vaší domácnosti stane divočinou. Velmi užitečná je přitom moderní zahradní technika.

Co je třeba na jaře udělat?

V první řadě se věnujte trávníku. Je nutné ho zbavit plevele a plísní, jež se v něm po zimě mohly zabydlet. K tomu se dá využít například zahradní vertikutátor. Zeminu provzdušní a zbaví ji plevele.

Kromě toho je praktické už od počátku jara čas od času trávník posekat, aby mohl lépe růst a být zdravější. U větších trávníků zapomeňte na ruční sekačky. Lepší je zahradní technika v podobě elektrických, případně benzínových sekaček a traktorů. Práci s nimi vykonáte rychleji a pohodlněji.

Dále je na jaře vhodné ostříhat zarostlé keře a stromky, musíte je zbavit všech suchých a starých větví, aby energie rostlin mohla jít do mladších částí. Zvýšíte tím například úrodu u ovocných dřevin. K těmto úkonům je na místě mít v kůlně připravený křovinořez, případně alespoň kvalitní nůžky na dřeviny.

Jaká značka zahradní techniky vás nezklame?

Zahradní techniku nabízí poměrně značné množství prodejců. Vždy dejte přednost kvalitním značkám. Zárukou spolehlivosti je už desítky let zahradní technika Husqvarna, jejíž prodej dnes probíhá prakticky po celém světě, Českou republiku nevyjímaje. Zahradní traktory, sekačky, ale třeba také drobné nářadí a příslušenství pro zahrádkáře od zmíněné značky, která má svůj původ ve Švédsku, lze zakoupit v kamenných obchodech, ale rovněž i ve vybraných eshopech.

Péče o zahradní stroje a nářadí

Zahradní techniku vždy řádně uskladněte, pokud ji zrovna nevyužíváte. Ideální je samostatná kůlna, dobře izolovaná od vlhka. Dražší stroje lze samozřejmě uschovat také v garáži, případně ve sklepě a dalších místnostech vašeho domu. Nezapomeňte na pravidelný servis, zejména před zimou, kdy vše ukládáte k odpočinku. A poté s příchodem jara, než se pustíte do práce.