Pusťte se do svých malých i velkých projektů – hodí se mít po ruce aku nářadí

Jaro nás na sebe upozornilo kvetoucími trnkami na mezích i trávníkem, který zežloutl pampeliškami. Letos rodinu neodbudeme tím, že lenošit se bude až u moře. K žádnému nejspíš nevyrazíme. Je proto čas řešit odpočinek a zábavu doma. Takže si vyhrňte rukávy a jde se do práce. Postavte altán, opravte zahradní nábytek, stlučte dětem na hraní domeček a stále je čas na vybudování vyvýšených záhonů. S předpěstovanou zeleninou do nich půjdete až v druhé polovině května.

S opravami v bytě, v domě, ale též s pracemi na zahradě pomůže aku nářadí

Aku nářadí je praktickým pomocníkem. Mnohdy se nám do různých projektů nechce pouštět proto, že jsou spojeny s velkými přípravami. Na druhý konec zahrady je nutné natáhnout elektrický kabel. Vytahat celou spoustu nářadí i spojovacího materiálu, pak to zas vše uklidit. Neustále běháme tam a zpátky do dílny, takže se nakonec přišroubování pár držáků na květiny promění na vytrvalostní běh. Abyste na zahradě či v domě spíše něco udělali, než se dali do příprav na maraton, připravte si veškeré potřebné vybavení.

Kufry na nářadí nesmí chybět

V bytě je oceníte proto, že i když nejste příliš velkým kutilem, máte to základní vždy po ruce, a navíc perfektně uklizeno. Do kufru uložíte i to nejpotřebnější ruční nářadí.

Ještě více kufry na nářadí oceníte, pokud vlastníte zahradu a rodinný dům. Nespoléhejte na to, že máte vše přehledně uložené v dílně či v garáži. Kufr s nejpotřebnějším spojovacím materiálem a nářadím se hodí vždy. Zjednodušuje práci a doslova motivuje k tomu, vše bezodkladně opravit, či se pustit do zcela nových projektů, úprav a staveb.

Vrtejte s aku

Důležitým pomocníkem jsou aku vrtačky. Jejich výkon je na většinu prací více než dostatečným. Výdrž je dnes též mnohem lepší, než bývala v minulosti. Li-Ion baterie jsou zcela bezúdržbové a prodloužila se i jejich životnost. Do domácnosti se hodí jak malá aku vrtačka v podobě multifunkčního ručního nástroje s mini bruskou a vrtačkou v jednom, tak i velká aku vrtačka.

Kamarádka úhlová bruska

Úhlová bruska je dalším neocenitelným nářadím. Věděli jste, že i ona se již dá pořídit jako aku? Opět si ušetříme nepraktické tahání prodlužovačů. Aku brusku oceníte při různých rekonstrukcích, ale i když vyrábíte různé svařované konstrukce a potřebujete opracovat sváry.