Údržbu zeleně a rekultivaci pozemků přenechte profesionálům!

Pořídili jste si stavební pozemek, na kterém by měl stát rodinný dům s krásnou zahradou? Ale momentálně připomíná spíše staveniště se zbytky plotů, drátů a jiných kovových konstrukcí, nebo to je džungle prorostlá náletovými dřevinami a plevelem? Toho všeho byste se ještě před samotným zahájením stavby měli zbavit. A začít stavět, jak se říká, s čistým štítem. A na čistém pozemku.

Spoustu práce, obzvláště jedná-li se o malý pozemek, zvládnete i sami. Mnohdy si postačí objednat malý bagr s lžící, kontejner na sutě, a za odpoledne je hotovo. Větší pozemky a veřejná prostranství ovšem vyžadují komplexnější přístup. V hledáčku vašeho zájmu by v tomto případě měly být služby spojené s údržbou zeleně a rekultivací ploch. Ty najdete například v portfoliu pražské společnosti LDS Lukáše Duby.

Zahradní a rekultivační služby se vším všudy

Mezi ně patří likvidace náletových dřevin, mulčování travnatých ploch, frézování pařezů a půdy, rizikové kácení stromů, ořez stromů a živých plotů, mulčování travnatých ploch, pomoc s výběrem a vysazováním stromů a spousta dalších. Je evidentní, že majitelé rodinných domů využijí jen některých služeb. Kterých? To záleží na velikosti obdělávaného pozemku a vašich potřebách. Pojďme si proto trochu objasnit pojmy.

Zbavte se rostlinných náletů

Pojmem náletové dřeviny jsou například zamýšleny tzv. rostlinné nálety, tedy plevel a dřeviny, které na stavební pozemek nepatří. Jedná se však i o materiály nepřírodního původu, jako jsou již zmíněné zbytky původního oplocení, stavební sutě a podobně. A těch vás parta šikovných zahradníků rychle zbaví.

Rekultivujte půdu!

Dalším krokem, který lze doporučit, je frézování pařezů a půdy – rekultivace. V podstatě se jedná o odstranění vrchní vrstvy půdy za účelem jejího nahrazení kvalitním, ať již trávníkovým či jiným substrátem. Bez něho se totiž budoucí krásná zahrada, po níž zcela jistě toužíte, neobejde.

Zbavte se rizikových stromů

Je naopak váš pozemek plný vzrostlých stromů, které by vaši stavbu ohrožovaly? Pak si je nechte profesionálně pokácet. Uvědomte si však, že se zřejmě neobejdete bez patřičného povolení. Pomoc neodmítejte ani při výsadbě a přesazování stromů stejně jako při jejich následné péči v podobě ořezů a postřiků. Více informací o nabízených službách najdete na stránkách Více informací o nabízených službách najdete na stránkách www.sluzby-levne.cz, nebo společnost přímo kontaktujte: info@sluzby-levne.cz / +420 605 767 482 (Lukáš Duba).