Dobrý servis iPhone opraví i na počkání

Věci už dávno nejsou takové, jaké bývávaly. Zařízení značky Apple jsou chybová stejně jako všechny jiné notebooky, počítače a tablety. Nefunguje klávesnice, notebook se přehřívá, telefon má krátkou výdrž baterie nebo se nechce nabíjet. Naštěstí dnes existují i speciální servisy, které se zaměřují výhradně na jablečná zařízení. Ty pak takové nešvary dokážou napravit poměrně rychle.

Jestli si troufáte, samozřejmě si můžete udělat domácí servis iPhone a závadu spravit sami. Faktem je, že na jablečná zařízení potřebujete minimálně speciální šroubováčky (hvězdičkové). Na internetu najdete spoustu návodů, na YouTube je dost videí, jak vyměnit baterii přímo v daném modelu apod. Když si však telefon nebo notebook opravou poškodíte, je to vaše chyba a sami jí budete muset čelit. V servisu se vám nic takového nestane.

Specializovaný servis ví, co dělá

Jablečné zařízení pochopitelně můžete dát do libovolného servisu zaměřeného na notebooky nebo počítače. Doporučujeme však vybrat si servis specializovaný na značku Apple. V takovém je jim každá specifická Apple závada dobře známá, pravděpodobně mají zkušenosti přímo s vaším zařízením a jistě mají kontakty na dodavatele náhradních dílů za výhodné ceny.

Cenu za opravu se dozvíte předem

Servis, který se specializuje pouze na zařízení značky Apple, je schopný mnohem lépe sdělit cenu opravy. Příkladem je servis Apple guru. Na jeho webu si jednoduše zvolíte, jaké zařízení potřebujete opravit – nabízí servis MacBook, iPhone, iPad, iWatch i Apple TV. Poté si vyberete ze seznamu běžně prováděných oprav. Pro hodinky je to například výměna prasklého skla, baterie nebo oprava po vniknutí kapaliny. Cenu vidíte ihned, a ještě můžete využít slevu pro studenty, FB fanoušky, množstevní slevu nebo slevu na další nákup.

Na blogu Apple guru najdete také spoustu praktických rad, co můžete vyzkoušet, když se moc rychle vybíjí baterie, nefunguje fotoaparát apod. Možná oprava nakonec ani nebude nutná.