Betonové jímky: Znáte všechny jejich výhody?

Plánujete pořízení nové jímky a stále si nejste jistí, jaký typ vlastně zvolit? My vám v dnešním článku ukážeme, co za výhody ukrývají oproti jiným materiálům betonové žumpy a proč vsadit právě na ně.

Cenově dostupná varianta

Hodně lidí se při pořizování jímky dívá hlavně na to, kolik ho bude pořízení nové nádrže stát peněz. Jestliže disponujete pouze malým rozpočtem, betonové jímky jsou tou pravou variantou přímo pro vás. Jedná se totiž o velmi dobře cenově dostupnou variantu, u které se navíc nemusíte obávat její životnosti. Sázka na beton vám tedy ušetří peníze, a současně nabízí spolehlivé řešení, jak vyřešit novou jímku.

Kromě nižší pořizovací ceny mají betonové septiky ještě celou řadu dalších kladných vlastností. Jejich instalace do předem připraveného výkopu je velice rychlé a snadná. Též je lze začít používat už na druhý den od jejího zahrnutí, což jistě mnoho lidí ocení. Tento typ je mimo to super řešením, jestliže žijete v oblasti, kde se hojně vyskytuje spodní voda. Beton je totiž velmi těžký, tudíž jej díky tomu voda nedokáže vytlačit na povrch, jako tomu někdy bývá třeba u lehkých jímek z plastu.

Vysoká statická odolnost

To, že se pod zemí vyskytují různé tlaky, není žádné tajemství. Pokud chcete mít jistotu, že žádný z nich nezpůsobí mechanické poškození vaší nové jímky, opět doporučujeme právě beton. Vysoká statická odolnost betonových jímek vám zajistí klidný spánek na dlouhá léta dopředu. Skvělé vlastnosti mají i betonové nádrže na vodu. Nezapomínejte však i na to, jak moc je důležitá volba dodavatele jímky, jinak můžete tvrdě narazit.

Mezi spolehlivé společnosti, jež se touto problematikou zabývají, patří například SEPTIC. Kromě jímek v jejich nabídce naleznete taktéž třeba nádrž na dešťovou vodu nebo celou řadu dalšího příslušenství. Více informací se dozvíte přímo na webu firmy, kde se mimo jiné nachází i formulář nezávazné poptávky.