Jak probíhá odkup firmy? A na koho se obrátit?

Pokud vlastníte společnost s ručením omezeným, ovšem nemáte energii a prostor na její další rozvoj, odcházíte do penze a nikdo z dalšího pokolení se nechce vedení ujmout, je nejvyšší čas ji prodat. Co se odkupní ceny týče, ta je ovlivněna mnoha faktory, jako jsou tržby, historie, pověst a podobně. Jak celý proces probíhá? Co všechno k tomu potřebujete? Právě na to se podíváme v následujících řádcích.

V případě, že hledáte někoho na odkup firmy, nabízí se vám dvě možnosti. Buď si může vaši společnost koupit nějaká třetí osoba, nebo společnost, která se na odkupování specializuje. Pokud si vyberete právě takového odborníka, jenž se zaměřuje na odkup s.r.o., nemusíte se o nic starat. Provede za vás všechny potřebné změny v obchodním i živnostenském rejstříku, odhlásí vás z daňového úřadu a podobně.

Jak odkup firem probíhá?

Pro výkup s.r.o. nejprve kontaktujte profesionála vystupujícího na webové stránce odkup-firmy.cz. Jedná se o společnost Eprenur s.r.o., která zašle požadavek svému právníkovi, aby připravil všechny potřebné převodové dokumentace. Jakmile je obdržíte, stačí je podepsat, a pak připravíte účetní dokumentaci na předání novému majitelovi. Podle zákona by měla být účetní dokumentace 10 let dozadu.

Závěrem se dohodne způsob předání převodové a účetní dokumentace, na jejímž základě vám bude vyplacena dohodnutá částka.

Proč se obrátit na Eprenur s.r.o.?

Důvodů je hned několik. Chlubí se letitými zkušenostmi a stabilitou na tuzemském trhu. Poskytuje komplexní služby, tedy nezaměřuje se výhradně na odkup firem, ale také na další oblasti, jako jsou virtuální sídla, prodej ready-made společností a podobně.

Služby jsou naprosto transparentní. Máte nějaký dotaz? Stačí kontaktovat společnost e-mailem či telefonicky a bude vám zodpovězen.