Nabídka práce v Liberci – na jednom místě, online a zdarma

Loni v březnu dosahovala nezaměstnanost v Libereckém kraji 3,1 %. K 31. 5. 2020 stoupla na 3,79 %. Důsledky koronavirové krize na zaměstnanost se však podle odborníků teprve projeví. Propouštět se určitě bude. V Libereckém kraji i proto, že je z velké části závislý na zpracovatelském průmyslu zaměřeném na výrobu automobilů a výrobků z plastů a pryže.

Práce v Liberci, to byl dříve především textilní průmysl. Tato doba je už ale dávno pryč. Dnes dominuje průmysl související s výrobou automobilů, ale práce v regionu souvisí rovněž s cestovním ruchem. Zcela zanedbatelné je zemědělství. Kraj sousedí s Polskem i s Německem. Proto jsou běžní i pendleři pracující v Německu

Liberec jako ráj pro investory

Liberecký kraj byl pokládaný za velice lukrativní pro budoucí investory díky kvalitní pracovní síle a rovněž kvůli existenci celé řady objektů typu brownfield. Evropský, ale i celosvětový pokles ekonomiky však určitě zasáhne i Liberecko. Dobrá nabídka práce v Liberci bude rozhodně méně dostupnou. Určitě se vyplatí si více hlídat nabídky, a to zejména, pokud nám hrozí ztráta zaměstnání, nebo v tom stávajícím nejsme zcela spokojeni.

Liberec má dnes poměrně slušné množství velkých a spolehlivých zaměstnavatelů

Řada z nich sídlí v průmyslových zónách města. Jde o japonskou společnost Denso Manufakturing Czech, Laird, Feher Bohemia. Významným podnikem je Knorr-Bremse ČR. Poptávka zaměstnavatelů je zejména po kvalifikovaných pracovnících v celé škále strojírenských oborů. Zájem je i o nekvalifikovanou pracovní sílu pro práci na montážních a výrobních linkách.

Najděte si práci na Jenprace.cz

Místem, kde se hledá práce, je dnes jednoznačně internet. Pokud chcete sledovat nabídky ve svém regionu, třeba právě v Liberci, oplatí se věnovat pozornost portálu JenPráce.cz. Ten zveřejňuje nabídky zaměstnání na HPP, ale též různé nabídky brigád.