S létem je čas na proměny bydlení – zkuste vyměnit záclony či povlečení

V létě doma více kutíme, předěláváme a designujeme. Máte už dávno v plánu výměnu záclon? Teď je ten správný čas.

Nové záclony osvěží váš interiér

Záclony mají i v létě důležitou funkci na našich oknech. Zabraňují nechtěným pohledům do interiéru a taktéž umí z velké části odseparovat dotěrný letní hmyz. Navíc nám dávají pocit soukromí i ve chvíli, kdy máme kvůli letním vedrům dokořán všechna okna. Každá místnost si žádá jiné záclony. V obývacích pokojích oceňujeme ty moderní, obvykle po zem, v předsíních a v kuchyních se hodí vitrážka či krátká voálová záclona. Radost jsme schopni udělat i dětem novými záclonami s dětskými motivy.

Záclony i pro romantické venkovní bydlení

Když se v létě přesouváme pod pergoly a altány, dostávají záclony možnost uplatnit se i zde. Máte krásnou novou terasu s pergolou a chcete jí dopřát špetku romantiky? Zkuste to s krásnými záclonami. Ty staré, nemoderní, které už nepoužíváte ani doma, příliš parády neudělají. Pořiďte si krásné nové romantické záclony, jaké si váš nový venkovní obývák pod pergolou zaslouží.

V ložnici v létě kouzlíme s novým textilem, nejen pokud jde o záclony

V létě potřebujeme lehčí přikrývky a oceníme rovněž pro léto vhodnější chladivé a lehké povlečení. V létě je hitem bavlněné povlečení, ale i příjemně chladivé povlečení z bavlněného saténu. Na chalupu můžete zvolit na údržbu nenáročné krepové povlečení. Jelikož je léto, dopřejte si i tradiční letní motivy s květinami či s ornamenty. Pro léto si pořiďte i nové přikrývky v tzv. francouzském rozměru. K nim pak potřebujete francouzské povlečení.

Bytový textil z Dante.cz

Moderní i tradiční bytový textil nabízí e-shop Dante.cz. Obchod se specializuje především na záclony. V sortimentu najdete klasické záclony – kusové i metráž, voály, organzy, závěsy, interiérové sestavy i veškeré doplňky k záclonám a závěsům. Sortiment dále tvoří kompletní textil pro ložnice, především povlečení, prostěradla, deky, přehozy i lůžkoviny pro alergiky. Nechybí textil do kuchyně, do koupelny, metrový textil a bytový textil pro děti. Firma dodává i profi textil pro hotely.