Chytré hodinky jsou in. Jak vybrat ty pravé?

Výrobci elektronických zařízení uvádějí na trh rok co rok celou řadu novinek, které uživatelům poskytují zábavu a zjednodušují život. Mezi nejoblíbenější vychytávky poslední doby jednoznačně patří tzv. nositelnosti, mezi nimiž kralují chytré hodinky, chytré náramky a GPS lokátory. Zorientovat se v široké nabídce prodejců je ale často náročné. Jak postupovat, když si chcete chytré hodinky nebo náramek pořídit?

Jak by měly vaše chytré hodinky vypadat?

Nejprve si ujasněte své požadavky. Chytré hodinky a chytré náramky se liší funkcemi, výdrží baterie i vzhledem. Nenajdete takové, které by uspokojily úplně každého. Samozřejmě je dostupných mnoho modelů, jež zvládnou celou řadu různých funkcí, nicméně žádný nebude umět všechno.

Jaké funkce mohou mít chytré náramky a hodinky?

Mezi nejběžnější schopnosti nositelností patří počítání kroků, realizování bezkontaktních plateb i sledování zdravotního stavu, krevního tlaku a srdeční aktivity nositele. Snad každý využije budík a přehrávání audio souborů. Mnozí ale také vyžadují možnost spuštění některých aplikací, fotografování či navigaci. Ženy často ocení výpočet plodných dní. A rodičům zase ušetří starosti, když vybaví své děti GPS lokátory. Budou tak mít nepřetržitě přehled o jejich pohybu. GPS lokátory navíc zajistí bezpečí i seniorům.

Kompatibilita s telefonem je nezbytná

Pokud se nechystáte pořídit chytré hodinky společně s novým mobilem, nepodceňujte kompatibilitu. Chytré hodinky musí umět spolupracovat přímo s vaším typem telefonu. Neztrácejte zbytečně čas a vybírejte jen z kompatibilních modelů.

Design hraje velkou roli

Chytré hodinky nejsou jen užitečným přístrojem, ale také módním doplňkem. Sportovci obvykle ocení jednoduché a praktické chytré náramky. Ti, kdo pracují na reprezentativní pozici, případně před sportem preferují bohatý kulturní a společenský život, budou volit elegantní a stylové chytré hodinky.