Pytlované uhlí si zamilujete i vy

Topíte doma uhlím? Českých domácností, které vsází na toto palivo, je mnoho. Uhlí totiž patří mezi levnější topiva, na nákup kotlů na uhlí je možné získat dotaci, díky automatizovaným kotlům si ušetříte práci při topení. Moderní kotle navíc mívají vysokou účinnost, a tak už do ovzduší nepouští tolik škodlivin.

Jediný háček v topení uhlím bývá ta hromada práce. Ne všichni mají to štěstí, že si mohou nechat uhlí přivézt a nasypat rovnou do sklepa či na jiné místo, kde ho skladují. Pro mnoho domácností je běžné nechat si uhlí vysypat někde za bránu a pak ho pracně vozit. Skládání uhlí není legrace, jde o těžkou a špinavou práci. Což je mimochodem další nevýhoda – jakákoliv manipulace s uhlím je špinavá.

Vyzkoušejte i vy pohodlné pytlované uhlí

V dnešní době vám už však skládání uhlí nemusí dělat starosti. Dá se totiž sehnat balené uhlí, které vám domů přivezou v pytlích po 750 nebo 800 kg. Manipulace s ním je jednodušší a čistší, ale také si díky balení nebudete muset dělat starosti, že vám dodavatel ve skutečnosti přivezl menší množství. Když si necháte přivézt sypané uhlí, těžko budete ověřovat, jestli je ho méně, než jste si objednali. Hmotnost pytlů je přitom jasná a vždycky sedí.

Nechte si ho dovézt až domů zdarma

Pytlované uhlí dodává více prodejců, ne všichni ho však rozváží po celé republice. Máte-li o pytlované uhlí zájem, podívejte se na web uhli-pytlovane.cz. Odsud si můžete palivo objednat, ať už jste z jakéhokoliv koutu republiky. Všude po republice vám ho dovezou zdarma již od jedné palety. V pytlích prodávají hnědé i černé uhlí podle vašeho výběru. V rámci letních akcí navíc mají mnohé druhy se slevou. Pytlované uhlí je obecně o něco dražší než sypané, ovšem když si započítáte čas, který byste strávili skládáním toho sypaného, nákup v pytlích se vám pravděpodobně vyplatí.