Jak získat státní a evropské dotace? Pomohou vám odborníci

Zdá se vám, že dotace vždy dostanou jen protekční či významné firmy, které evidentně mají své známosti? Není tomu tak. Dotace připadne tomu, kdo ví, jak o ni požádat. To bohužel většina laiků netuší.

Peníze vyrábí peníze. Pokud budete ochotní investovat něco do práce odborníků, vyděláte a investované finance se vám určitě vrátí. Platí to v mnoha oblastech a dotační poradenství není výjimkou. Sice něco stojí, ale pomůže vám získat státní nebo evropské dotace, na něž byste vlastními silami pravděpodobně nedosáhli.

Dotační poradenství využívají i velké firmy

Firma Naviga4 je důkazem toho, že o dotační poradenství mají zájem i větší firmy, dokonce také takové, které o dotace nežádají poprvé. Mezi její klienty patří soukromí podnikatelé, vědci, samosprávní orgány i orgány státní správy. Získat dotace úspěšně pomohla například firmě Autocont, České mincovně, obci Pochvalov, firmám ČEZ či RWE ENERGO. Další na seznamu můžete být i vy.

Důležité je definovat projektový záměr

Ačkoliv splňujete podmínky pro udělení dotace, ještě není úplně jisté, že ji dostanete. K tomu je potřeba váš projektový záměr přesně definovat. Následuje příprava žádosti v souladu s pravidly daného dotačního programu. Ani v případě úspěchu ještě není vyhráno. Je nutné hlídat termíny a lhůty pro splnění požadavků. Celé je to zdlouhavý proces a bez odborné pomoci se v něm snadno ztratíte.

Možná máte nárok na dotaci a ani o tom nevíte

Odborná konzultace se vyplatí těm, kdo mají jasno, o jakou dotaci chtějí žádat, i všem ostatním, které prostě jen zajímá, zda nemají nárok na nějaké státní či evropské dotace. Firma Naviga4 se v oboru pohybuje již od roku 2003 a v dotačních programech se vyzná. Dokáže posoudit, zda vůbec máte nárok nějakou dotaci získat, a pokud ano, udělá maximum, abyste ji doopravdy získali. Klientům pomáhá mimo jiné i se získáváním veřejných zakázek a jinými úkony.