Nejjednodušší recept pro zdraví? Pijte čistou vodu

Voda je pro náš organismus nejpřirozenější tekutina, bez které nedokážeme fungovat. Když nemáme jídlo, vydržíme i pár týdnů, když nemáme vodu, nepřežijeme ani pár dní.

Málo tekutin 

V našich podmínkách se nejspíše smrti z dehydratace bát nemusíme, přesto pijeme málo a svému tělu nedopřáváme tolik tekutin, kolik potřebuje. O pitném režimu slyšíme ze všech stran, přesto pijeme, až když máme žízeň a většinou málo. Nedostatek vody zpomaluje metabolismus, způsobuje únavu a malátnost, tělo také zpomalí ochlazování a vylučování potu. Pít až když máme žízeň je málo, žízeň je už signálem toho, že máme málo tekutin. Někdy je na vině voda, která nám z kohoutku teče, protože má divnou pachuť a jednoduše nám nechutná. Nahrazujeme ji tak různými slazenými šťávami a limonádami, které jsou plné barviv a konzervantů. Chuť pitné vody výrazně zlepší vodní filtr, navíc ji zbaví škodlivých nečistot a látek, jako jsou chlor, pesticidy nebo antibiotika. Získáme tak chuťově výbornou vodu, která bude chutnat nejen nám, ale i dětem. Ty si chuti všímají mnohem více, a tak je občas problém i s dodržením jejich pitného režimu. Filtry na vodu pomohou zlepšit její chuť, některé z nich umí připravit vodu vhodnou pro kojence už od půl roku věku.

I na cestách 

Ve svém domově si upravíme vše podle svých představ, tedy i vodu, když budeme chtít. Většina z nás ale není celý rok zavřená jen doma, chodíme do práce a jezdíme na dovolené a prodloužené víkendy. Na málo místech se setkáme s vodou, která je chutná a čistá, nemusíme se ale smířit ani s vodou, která nám nechutná. Řešením je cestovní filtr na vodu, který si můžete vzít kamkoli s sebou, do kanceláře i pod stan. Za několik minut zvládne přefiltrovat vodu v konvici, a tak je možné mít kvalitní a dobrou vodu kdekoli a kdykoli po ruce.

Dostatek tekutin zajistí, že náš organismus bude fungovat tak, jak má a nebude strádat. Voda je to nejlepší, co svému tělu můžete dopřát.