Vyrážíte na airsoft? Nezapomeňte na kvalitní vybavení

V posledních letech se doslova roztrhl pytel s různými venkovními akčními hrami, které zdaleka nejsou určené pouze pro děti, ale vyřádí se u nich i dospělí. Často jsou dokonce využívané v rámci takzvaného teambuildingu. Typickým příkladem je airsoft. K této hře potřebujete disponovat alespoň základním vybavením, jinak může být poměrně riziková z hlediska zdraví.

Oblečení

V případě, že se rozhodnete s kamarády či kolegy vydat do některé z airsoftových heren, případně si dokonce sami uděláte bojiště někde v přírodě, rozhodně se na to dobře oblečte. Zapomeňte na obyčejné džíny a kraťasy, zbytečně si je poničíte, navíc nejsou zrovna vhodné pro bojovou hru.

Airsoft je hrou, při níž bojujete se zbraněmi, z nichž vystřelujete plastové kuličky. V přírodě je zvláště důležité, abyste byli pro své soupeře maximálně neviditelní a nemohli vás zasáhnout. Proto investujte do maskáčového oblečení, ideálně podle toho, v jakém terénu se budete ponejvíce pohybovat. Vždy je lepší zvolit dlouhé maskáčové kalhoty a bundu, lépe vás ochrání před kuličkami, jež občas dosti nepříjemně štípají, takže na odhalené kůži mohou zanechat nepříjemné modřiny.

Důležitým prvkem jsou rozhodně ochranné brýle. Pakliže by vás totiž kulička ze soupeřovy zbraně trefila přímo do oka, mělo by to velmi neblahé následky. Dále se doporučuje používat rukavice, případně i chrániče loktů a kolenou, protože se počítá s tím, že často budete zaklekávat a padat na zem. V neposlední řadě je praktickou záležitostí mít na hlavě helmu.

Zbraně

Na trhu se dnes dají pořídit airsoftové zbraně v takřka nepřeberném množství variant, jež jsou mnohdy velmi věrnými replikami klasických zbraní. Můžete si zvolit manuální, elektrické, případně plynové modely. Všechny pracují na stejném principu, kdy dochází ke stlačení plynu a následnému vystřelení kuličky z hlavně. Pořídit se dají airsoftové pistole, samopaly, ale i další druhy. Chcete-li si je přímo koupit, nejlevnější stojí klidně jen pár set korun, za sofistikovanější modely však zaplatíte až desítky tisíc korun. Ti z vás, kteří se ale do airsoftu zamilují, takovéto investice rozhodně nebudou litovat.