Využijte letní akce a nakupte dřevěné brikety za výhodné ceny

Když začnete porovnávat, jestli vychází nejlevněji topení plynem, elektřinou nebo pevnými palivy, pravděpodobně bude vítězem právě třetí varianta. Stoupající ceny energií navíc dávají tušit, že se v budoucnu bude stále jednat o cenově nejvýhodnější možnost topení. Zároveň je vhodné sáhnout po obnovitelném zdroji, jako je právě dřevo v koncentrované a výhřevné podobě dřevěných briket.

Proč si vybrat dřevěné brikety?

Výhodou použití dřevěných briket je menší množství kouře a popela při spalování. Jde čistě o přírodní produkt, kdy suché dřevěné piliny drží pohromadě díky slisování za vysokého tlaku. V tom spočívá i výhoda koncentrovanosti, kdy dřevěné brikety nabízí až překvapivou výhřevnost a dlouhou dobu hoření. V porovnání s uhlím zase nabídnou o poznání čistší manipulaci a skladování. Vzniklý popel je možné bez obav využít například jako hnojení na zahradu.

Druhy dřevěných briket

Pokud se rozhodnete pro dřevěné brikety, máte na výběr z několika různých typů. Klasikou jsou čtvercové brikety, které mohou být vyrobeny z různých druhů dřeva. Oblíbené jsou hlavně bukové a dubové. Do některých typů kotlů lépe pasují dřevěné válcové brikety. I v tomto případě si zvolte také druh dřeva, případně jestli hledáte variantu s obsahem kůry. Právě kůrové brikety se uplatňují pro noční topení díky své delší době hoření, takže není potřeba přikládat klidně až 6 či 8 hodin.

Levnější nákupy mimo hlavní sezónu

S klesající teplotou je jasné, že ceny za palivo půjdou nahoru. Z toho důvodu představuje nejlepší strategii nákup dřevěných briket v letních měsících. V této době se totiž prodejci předhání a nabízí výhodné slevové akce. Pokud zvládnete v tomto období pořídit všechno množství nutné pro vytápění, úspora se ještě zvýší a finanční rozpočet nabídne klidně i několik ušetřených stovek navíc.