Myslíte si, že je čas na změnu? Dosáhnete jí i po absolvování rekvalifikačního kurzu!

Přišli jste o práci? Nepropadejte panice a přihlaste se na rekvalifikační kurz! Zvýšíte svou šanci na uplatnění na trhu práce!

Rekvalifikační kurzy jsou ideálním způsobem, jak profesně „zabrousit“ do nových vod. A začít pracovat v jiném než vystudovaném oboru. Nebo oboru, jemuž se po většinu svého pracovního života věnujete.

Změňte svůj život

Ať již jste ke změně profese byli donuceni okolnostmi, nebo jste zkrátka dospěli k názoru, že je na čase začít dělat něco nového, poradíme vám, co a jak dál. Prvním krokem je přihlásit se na nějaký rekvalifikační kurz, a to ideálně v blízkosti či v rozumné vzdálenosti od vašeho bydliště popřípadě současného zaměstnání.

Kdy rekvalifikační kurz hradí úřad práce

Do rekvalifikačního kurzu vás může zařadit úřad práce za podmínky, že jste v jeho evidenci jako uchazeč nebo zájemce o zaměstnání. V tom případě vám za splnění určitých podmínek kurz bude i proplacen. Pokud ho ÚP na rekvalifikaci přímo doporučí a uzavře s ním písemnou dohodu o rekvalifikaci.

Kde hledat?

Rekvalifikační kurzy můžete hledat na internetu. Jednoduše do vyhledávače zadejte pojem rekvalifikační kurzy a lokalitu (Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, Olomouc atd). Bohatou nabídku rekvalifikačních kurzů najdete i na stránkách rekvalifikacnikurzy.cz, který je jakýmsi přehledným vyhledávačem rekvalifikačních kurzů pořádaných různými agenturami napříč republikou.

Jaký kurz zvolit?

To samozřejmě závisí na vašich osobních preferencích, respektive oboru, jemuž byste se rádi věnovali. Velké oblibě se těší kurzy podvojného účetnictví a daňové evidence, personalistiky, online marketingu či kurzy pro asistentky a sekretářky. V nabídce však najdete spoustu dalších kurzů, z nichž si zcela určitě vyberete.