Pořád se vyplatí spořit. Založit spořicí ING Konto je snadné

Střední třída, které se daří nežít od výplaty k výplatě, se snaží rozumně spořit. Kromě rizikovějších investic, jež se v dnešní době ukazují být více nejistými než dříve, jsou tady spořicí účty. Průkopníkem u nás byl spořicí účet ING a úspěšně funguje dodnes.

Založit si spořicí účet není o tom, že byste díky tomu mířili na pozice milionářů. Když se ale účty v jiných bankách téměř neúročí, nebo jen zcela minimálně, a když doba spěje dokonce k záporným úrokovým sazbám, je spořicí účet příjemným způsobem, jak nenechat své peníze mizet v nenávratnu, a ještě něco navíc vydělat.

Stejně tak jsou spořicí účty skvělé pro krátkodobé zhodnocení určitého balíčku peněz. Třeba právě ING je pověstná svými speciálními akcemi pro nově založené účty. Aktuálně máte možnost první tři měsíce od založení účtu úročit své úspory zvýhodněnou sazbou 0,5 % p. a. do celkové výše vkladu 300 000 Kč. Takže pokud máte úspory, či jste například zdědili peníze, můžete si založit třeba účet pro každého člena rodiny a výhodně tak po dobu třech měsíců zhodnocovat násobek této částky.

Možná si říkáte, jestli je to rozumné, když vzhledem k předpokládaným poplatkům banky vlastně nevyděláte nic. Jenomže tak to není. Založit si spořicí účet ING Konto nic nestojí a banka žádné poplatky nevede. Jde o seriózní bezpoplatkovou banku.

Proč raději neinvestovat?

Na investování se každý necítí. Řada lidí nechce riskovat, že o své peníze, které má, přijde. Nesprávně uložené však postupně ztrácejí na hodnotě. Proto je spořicí konto ideálním řešením, které vám především pomůže uspořené peníze udržet v takové hodnotě, jakou jste vydělali.

Pokud však budete mít chuť přece jen investování zkusit, od ING konta to máte „na skok“ k oblíbeným ING Podílovým fondům. To je velká výhoda založení si spořicího účtu. Jde o fondy s jedním z nejnižších poplatků na trhu vůbec. Investovat lze přitom již od pouhé stokoruny. Fondy nabízí opatrný, vyrovnaný i odvážný profil a podle výběru typu fondu se pak mění i výše výnosu. Stále však musíte počítat s určitou mírou rizika, což u spořicího účtu nemusíte. Je to bezpečné uložení peněz se zhodnocením vkladu.

ING je spolehlivý partner pro úspory

Už jsme zmínili, že právě ING přišla jako první instituce na trh se spořicím účtem a v České republice toto spoření funguje již od roku 2001. Úrokové sazby na celém bankovním trhu neustále klesají. Takže i když zpráva na Peníze.cz nedávno informovala, že ING po čtyřech letech snižuje úrok, je to stejná situace jako u jiných bankovních institucí. Situace, kdy při příchodu na trh nabízela ING úrok 4,2 % se nejspíš již nebude opakovat, nebo rozhodně ne v blízké budoucnosti. ING je pravidelně oceňována jako velice dobrá finanční instituce, takže rozhodně je založení spořicího účtu bezpečné a výnosné.

Jak si založit ING Konto?

Založit ING Konto je snadné. Jde o moderní bankovní instituci, která si rozumí s IT technologiemi. Takže vše lze provést zcela online. Nemusíte tedy hledat pobočku, která je již dávno přežitkem. Propracované internetové bankovnictví ING je poměrně nové. Banka tento ebanking využívá samozřejmě již dlouho, ale právě nedávno dostal novou podobu. Účet v bance si založíte kliknutím na odkaz Založit ING Konto na stránkách bankovní instituce.

Nemusíte mít žádné povědomí o bankovním sektoru ani o IT technologiích. Systém vás snadno provede celým založením spořicího konta. Není zapotřebí si u banky ani zakládat běžný účet. Ten banka ani nemá. Celé založení zabere pouze pár minut. Vaše data banka zpracuje a zhruba do 15 minut máte k dispozici bankovní účet s možností jej začít využívat. Ihned máte též přístup třeba k ING Podílovým fondům i k dalším produktům banky. Přes online bankovnictví obsloužíte kdykoliv velice pohodlně celý svůj účet u ING.

Žádné dlouhodobé znepřístupnění úspor

Řada lidí se ukládání peněz a jejich investování brání kvůli tomu, že má pak peníze dlouhodobě blokované a nemůže je použít. Spořicí ING Konto však funguje jako klasický účet. Takže kdykoliv se rozhodnete tyto peníze používat, nebo si vybrat i 100 % svého vkladu, nic vám v tom nebrání. Úroky jsou vám pak připsány za období, po které jste měli peníze na účtu.

Úročení ING Konta

Spořicí účet je v rámci aktuální akce úročen po dobu třech měsíců 0,5 %, a to až do výše 300 000 Kč vkladu. Jinak je úrok ve výši 0,1 %. Vklady jsou pojištěny až do výšky 100 000 €.

Jaké jsou tedy výhody ING Konta?

  • Speciální úroková sazba pro nové klienty 0,5 % p.a. po dobu 3 měsíců až do výše vkladu 300 000 Kč.

  • Kladné úročení vkladu i pro vyšší vklady a po uplynutí třech měsíců.

  • Kompletní a velice kvalitní online bankovnictví.

  • Založení a zprovoznění účtu během 15 minut.

  • Bezpoplatkové bankovnictví – včetně zřízení a vedení spořicího konta. Zdarma jsou i příchozí a odchozí platby.

  • Bezrizikové zhodnocování úspor s pojištěním vkladů až do výšky 100 000 €.

  • Žádné blokování úspor. Lze s nimi pracovat a kdykoliv lze vybrat i 100 % vkladu.

  • Snadný přístup k dalším produktům ING – třeba k ING Podílovým fondům.

  • Velice dobře hodnocený produkt i mezi odbornou veřejností.

  • Pozitivní historie instituce na českém trhu.

  • Pro založení spořicího konta nepotřebujete mít v bance běžný účet.

  • Banka má velice přehledné podmínky bez skrytých právních kliček.

Nevýhody spořicího ING Konta

  • Akce s lepším úročením jsou jen po kratší dobu – aktuálně tři měsíce.

  • Výhodnější úrok je pouze do výše vkladu 300 000 Kč.