Když si chcete doma přitopit, vsaďte na elektrické přímotopy a infrapanely

V dnešní době existuje mnoho druhů vytápění domácnosti. Jedním z nich je elektrické topení. Někdo může oponovat, že je oproti plynu poněkud dražší, má ale své nesporné výhody.

Pomocí elektřiny dosáhneme kvalitního přísunu tepla. Existují situace, kdy nemáme možnost plynové přípojky, a proto nám nic jiného nezbude. Většina nízkoenergetických obydlí má podlahové topení, tento způsob je nadčasový a komfortní. Od věci není srovnat si ceny dodavatelů. Pokud máte kotel plynový anebo na pevná paliva, na přihřátí můžete zvolit elektrické přímotopy či infrapanely.

Výhody elektrického přímotopu

Dříve byly v domácnosti běžné „infráky“. S nimi si lidé přitápěli většinou před koupáním a v pokoji, který celá domácnost obývala. Nyní jsou trendy elektrické přímotopy, protože se kabel zastrčí do zásuvky a funguje.

Moderní produkty jsou opatřeny ventilátorem, a ten rozfouká teplo po celém pokoji. Samozřejmostí je termostat, kterým si nastavíme požadovanou teplotu. Jakmile jí dosáhne, tak se přímotop vypne. Další vychytávkou je časovač, který upotřebíme zejména v noci, kdy se nám nechce vstávat z postele. Ideální možností pro přitopení jsou zejména sálavé přímotopy, u nichž oceníme úsporu energie, dokonalé rozvrstvení tepla i účinnost.

Infrapanely s tepelnou pojistkou lze namontovat na strop i stěnu. Klíčem ke spokojenosti je rovnoměrné rozložení tepla. S infrapanely budou spokojeni astmatici a alergici, protože se za jejich provozu nevíří prach a další dráždivé látky.

Vytopení domácnosti není věda

Kvalitní teplovzdušný ventilátor zaručí rychlé vytopení interiéru a může se použít i v případě, že máte podlahové topení anebo akumulační kamna. Nezabere vám mnoho místa, je užitečným pomocníkem a pyšní se moderním designem. Přímotopy jsou nejlepší variantou pro všechny, kteří mají rádi teplo a nechtějí zapínat centrální topení.