Solární systémy jsou ekologickou možností vytápění i ohřevu vodu

Pokud stavíte dům anebo přemýšlíte o jeho rozsáhlé rekonstrukci, informujte se o variantách vytápění, které je šetrné k přírodě. Možná to zní jako klišé, ale využití solárních panelů je chytré, praktické, účinné a ekologické.

Moderní solární panely jsou zásobárnou tepla pro solární ohřev užitkové i bazénové vody, přitápění a celkové vytápění. Lze je namontovat na rodinné domky, rozsáhlejší průmyslové komplexy a byty.

Co byste měli na úvod vědět?

Většina lidí se pro solární systémy rozhodne z důvodu ušetření financí za energie. Je pravda, že dojde k úspoře výdajů za přitápění až 50% a za ohřev teplé vody až 70%. To už nejsou zanedbatelné částky. Využít energii ze slunce je rozumné, protože šetříme nejen peníze, ale také zásoby nerostných surovin. Například solární kolektory pro ohřev vody užitkové i bazénové jsou vyrobeny pomocí nejmodernějších technologií a vydrží dlouhá léta. Pokud se musejí časem zlikvidovat, nestojí to moc peněz. Ruku na srdce, stavět dům bez solárních systémů není trendy. Když se podíváte na zvyšující se ceny energií, investujete do budoucnosti.

Proč solární kolektory?

Kvalitní solární systém vydrží až 40 let. Za tu dobu se vám investované peníze stokrát vrátí. Solární kolektory se umísťují nejlépe na jižní stranu střechy, jen tak je zaručen silný svit slunce. Pokud má střecha sklon 45 stupňů, máte vyhráno. Montáž musí provést specializovaná firma, protože kvalita prací hraje prim. Servis a oprava solárních systémů je samozřejmostí. To by vám měla každá solidní společnost nabídnout stejně jako špičkové solární panely, fotovoltaické elektrárny. Mít na střeše fotovoltaické solární systémy k získávání elektrické energie ze sluníčka je klíčové a snadno proveditelné. Je úplně jedno, zda panely půjdou na střechu rodinného domu anebo průmyslového areálu.