Masáže Praha uvolní tělo a zklidní mysl

Chcete si oddechnout od každodenního shonu a dopřát si relaxaci pro tělo i duši? Každý z nás by se měl umět alespoň na chvíli zastavit a dopřát si péči. Zkušené masérky ze studia Masáže Praha – Studio Oblouková uvolní vaše napjaté svaly a příjemná masáž zklidní vaši mysl.

masáže Praha 10

Co vás ve studiu Masáže Praha čeká?


Masáže Praha se nacházejí v srdci pražských Vršovic pár minut tramvají od centra a nabízí dobrou dostupnost městskou hromadnou dopravou i autem. Po příchodu se vás ujme zkušená masérka, která s vámi provede vstupní anamnézu. Zeptá se vás, co potřebujete řešit, jaké máte představy, jakými problémy trpíte a zda jste neprodělali v poslední době nějaký operační zákrok.

masáže Praha 2

Tomu všemu přizpůsobí celou masáž, kterou si ještě více užijete díky použití kvalitních aromatických a éterických olejů. Na závěr vám nabídne detoxikační čaj a vy si budete ještě moci v klidu odpočinout a nechat doznít účinky masáže. Masáže Praha nabízí širokou škálu technik a procedur nesoucí jak rehabilitační tak léčivý potenciál. Vybrat se dá z mnoha typů masáží a zde vám představíme ty nejoblíbenější.

masáže Praha 4

Reflexní terapie ve studiu Masáže Praha

Velmi oblíbená je reflexní terapie ve studiu Masáže Praha. Tato technika je stará tisíce let a má původ v Asii. Reflexní terapie je založena na poznání, že na plosce nohy se nachází velké množství bodů a ploch, která skrze nervová zakončení korespondují s jednotlivými orgány a částmi těla. Ačkoliv ploska nohy je nejznámějším místem, tak další takové plochy, které lze masírovat, se nacházejí i v okolí kotníků, na dlaních, hřbetu ruky a prstech rukou.

Činnost orgánů i jednotlivých částí těla lze tlakem ovlivňovat a léčit. Masérka ze studia Masáže Praha přesně ví, na jakou plošku se má zaměřit. Reflexní terapie v rámci této léčebné procedury může jednotlivé body stimulovat, a to v případě, že příslušný orgán potřebuje dodat energii. V případě, že je orgán či část těla naopak přetížena a bolí, lze tuto oblast díky reflexní terapii naopak uklidnit.

Masáž lávovými kameny si ve studiu Masáže Praha užijete

Blahodárné účinky masáže lávovými kameny znali lidé již před 5000 lety. Používali ji staří Mayové, Inkové, Havajci a Číňané. Kameny masérka ze studia Masáže Praha nejdříve nahřeje ve speciální nádobě a poté je přikládá na důležitá energetická centra na těle, kterým se říká meridiány. Tato centra bývají často zablokována a lávové kameny tyto bloky dokážou odstranit.

masáže Praha 1

Kameny pocházejí ze sopky, odkud byly ve formě horké hmoty vyvrženy na zemský povrch. Poté se uzavřely a ochladily, ale léčivé energetické vibrace v nich zůstaly. Řečeno odborněji, lávové kameny jsou vlastně čediče vulkanického původu. Poté díky příjemným olejům masérka klouže kameny po těle a dochází tak k harmonizaci a relaxaci.

Masáž lávovými kameny prokrvuje cévy, přispívá k okysličení krve, ulevuje bolavým svalům a pozitivně působí na lymfatický systém a fungování metabolismu. V neposlední řadě má masáž lávovými kameny účinek také na mentální ztišení a klient má možnost vnímat své tělo nejen přes dotek rukou masérky, ale díky lávovým kamenům se může spojit s elementem země.

Na ajurvédskou masáž ze studia Masáže Praha nezapomenete

Další tradiční procedurou je ajurvédská masáž. Ta má původ v indickém léčitelství a praktikuje se už více než 5000 let. Doteky jsou v rámci této masáže velmi jemné, avšak důsledné a přesně mířené. Masérka díky ajurvédské masáži nasměruje tok energie správným směrem a dochází k harmonizaci celého těla.

Za pomoci esenciálních olejů jsou masírovany nejen svaly, ale i klouby. Vylučují se tak i toxiny uložené hluboko ve svalech a dochází k účinné detoxikaci. Ajurvédská masáž podporuje funkci lymfatického systému a vyrovnává krevní tlak. Zlepšuje se činnost orgánů, mizí problémy s nespavostí a dochází i ke zlepšení stavu pleti. Ajurvédská masáž podporuje regeneraci a přirozené samoléčící schopnosti těla.

Dornova metoda z rukou expertky Masáže Praha

Dieter Dorn, podle kterého je tato metoda pojmenována, se první léčebné metody učil od místního sedláka, který kolem roku 1970 úspěšně léčil obyvatele německého městečka. Později tyto praktiky rozvíjel sám a pomáhal lidem okolo i bez lékařského vzdělání. To zaujalo doktory, kteří dali metodě formu, a tato procedura se rychle rozšířila do celého světa.

masáže Praha 3

Dornova metoda je založena na návratu kloubů a obratlů zpět na své místo. Je to jemná manuální terapie vedená s milimetrovou přesností. Soustřeďuje se na statiku těla a vyrovnává ji. Po této terapii se vrací tělo zpět do původního zdravého stavu. Dornova metoda ulevuje především od bolesti zad, kyčlí, pomáhá u skoliózy, bolesti hlavy a kolen.

Ve studiu Masáže Praha se vám dostane individuální péče

Masáže Praha nabízejí individuální přístup ke každému klientovi. Masérky vám mohou provést jak rehabilitační masáž, tak harmonizační a antistresovou masáž hlavy, obličeje, šíje, zad, ale i paží, břicha, nohou a chodidel. Záleží, co vás trápí-a to ať už se jedná o akutní problém či chronické potíže.

masáže Praha 3