Řešíte ztrátu hodnoty peněz? Zkuste investiční zlato

S faktem, že peníze časem ztrácí svoji hodnotu, asi nic neuděláme. To, jak s těmi penězi naložit, aby o ni nepřicházeli, to už lze relativně snadno ovlivnit. Možností je hned několik. Pokud zrovna nechcete investovat do riskantních projektů a hledáte nějaký bezpečný způsob, jsou právě zlaté slitky či mince tou správnou volbou.

Zlato je téměř nezničitelné

Zlaté slitky jsou velmi praktické. Snadno je lze přenášet, jejich skladování nevyžaduje žádné speciální podmínky a i malé množství znamená vysokou hodnotu. Zlaté cihličky jsou navíc prakticky nezničitelné. Pořídíte je v různých velikostech, od jednoho gramu až po celý kilogram. Velikost svého portfolia tak můžete snadno regulovat.

Díky malé závislosti na ekonomickém vývoji je investiční zlato velmi stabilní

To hlavní, čím je ale zlato jedinečné, je jistota. Jistota toho, že chrání vaše peníze před inflací, ať už je ekonomický a společenský vývoj jakýkoliv. Neškodí mu ani nestabilita měny. Investiční zlato je neustálým předmětem obchodu po celém světě. Pokud budete potřebovat, okamžitě za něj téměř kdekoliv získáte peníze jako takové. Je tedy silným garantem vaší likvidity.

Zlato nejvyšší ryzosti (24 karátů)

Zlato, o kterém se zde bavíme, je švýcarského původu. Sehnat totiž zlaté cihličky českého původu je dnes nemožné, Žádná česká mincovna investiční zlato v podobě zlatých slitků nevyrábí. Proto se dováží z předních švýcarských rafinérií (Argor Heraens, P.A.M.P.). Zakoupit je lze v Obecním domě v Praze, dnes samozřejmě i online (www.zlate-mince.cz) skrze pojištěnou zásilku. Ať už si vyberete slitky nebo zlaté mince, jejichž hodnota může díky fenoménu sběratelství vyšplhat ještě výše, získáte velmi jistý způsob uchování hodnoty vašich prostředků. A jako bonus na závěr vězte, že při nákupu slitků jste osvobozeni od platby DPH.