Proč i vaše firma potřebuje CRM systém? Důvodů je hned několik

Zákazní je vždy na prvním místě, ostatně ne nadarmo se říká: „Náš zákazník, náš pán.“ Pokud se chcete odlišit od konkurence, poskytněte zákazníkům perfektní péči a podporu. Pro budování pevných vztahů se zákazníky, ať už se stávajícími, nebo budoucími, slouží CRM systém.

CRM – co to je? Pod zkratkou se skrývá anglické slovní spojení Customer Relationship Management, což v překladu do češtiny znamená řízení vztahů se zákazníky. Čas věnovaný zákazníkům se odrazí ve vyšších ziscích. Chcete tedy udržet své klienty, zvýšit tržby, zároveň však i snížit výdaje? V takovém případě vám pomůže jednoduchý CRM systém.

V první řadě je nezbytné nastavit správnou strategii, jak pracovat se stávajícími i potenciálními zákazníky a budovat s nimi vztahy. Stejně tak je důležitý i software, jenž vám pomůže se samotnou strategií i s dalšími procesy. Co takový CRM systém vůbec umí?

CRM software propojuje všechna data

CRM systém nastolí ve vaší společnosti pořádek, protože na jednom místě budete mít všechna potřebná data, aplikace, dokumenty, smlouvy a další podklady, s nimiž se pracuje. CRM systém zlepší efektivitu a zvýší produktivitu, protože už nic nebudete muset zdlouhavě dohledávat.

Pokud je všechno správně nastavené, dokážete si snadno udržet stávající zákazníky a získávání nových nebude až tak obtížné. Pomocí nasbíraných dat vyhodnotíte chování zákazníků a začnete předvídat i jejich budoucí potřeby. Systém vám navíc poskytne různé reporty, analýzy a přehledy.

CRM systém a jeho funkce

CRM zkratka je víc, než si dokážete představit. Software totiž disponuje různými funkcionalitami, které je možné přizpůsobit na míru. Sice na trhu existuje celá řada CRM systémů, nicméně jejich funkce a výhody jsou vždy vesměs stejné. CRM software:

sdružuje na jednom místě informace a data ze všech oddělení,

vyhodnocuje získaná data a poskytuje analýzy, přehledy a další ukazatele výkonu,

udržuje přehled o aktivitách a schůzkách,

propojuje jednotlivá oddělení ve firmě,

poskytuje řízení obchodních příležitostí a usnadňuje získávání nových klientů,

zlepšuje zákaznickou podporu,

pomáhá optimalizovat firemní strategie,

práci automatizuje a šetří tím čas mnoha zaměstnanců,

je možné propojit s ostatními systémy a aplikacemi.

Jestliže hledáte CRM zdarma, měli byste si uvědomit, že za propracované systémy s užitnou hodnotou si musíte zaplatit, nicméně částky se nemusí šplhat do statisíců korun. Jednoduchý CRM systém FLOWii vás vyjde měsíčně na pár set korun.

Recenze FLOWii

Velice oblíbeným řešením je FLOWii s jednoduchou administrativou a lepším time managementem. FLOWii vám zavčasu připomene všechny schůzky a pomůže vám chovat se ke všem zákazníkům individuálně. CRM systém si totiž zakládá na tom, že každý zákazník je originál, a proto byste mu měli dát pocit jedinečnosti.

S databází kontaktů budete pracovat mnohem lépe, efektivněji, a to se pak odrazí i na tržbách. V systému FLOWii se dozvíte, kdy jste s klientem naposledy mluvili, naplánujete si další komunikaci a ostatní aktivity. Už na nic prostě nezapomenete.

FLOWii upozorňuje na nové úkoly, změny i termíny. Pokud tedy nějaký úkol upravíte, nemusíte zaměstnancům volat, obdrží totiž ihned notifikaci. FLOWii dále přispívá k lepšímu řízení zakázek, zajišťuje okamžitou fakturaci a nabízí možnost rozesílat hromadné e-maily.

Všechno, co do CRM systému uložíte, se vám vrací v přehledných grafech, ať už se jedná o aktivitu obchodníků, nebo vývoj samotného prodeje.

FLOWii si můžete vyzkoušet zdarma, nicméně bezplatná verze má omezené funkce. V nabídce jsou čtyři různé balíčky, kdy velké oblíbenosti se těší varianta Premium, která vás vyjde v případě ročního účtování na 390 korun měsíčně.

FLOWii však není jen CRM systém, připraven je také ERP systém.