Pomoc při manipulaci s těžkým nákladem nabízejí kladkostroje stejně jako paletové a elektrické vysokozdvižné vozíky

Jak na manipulaci s těžkým nákladem? Šetřete si svou páteř a přizvěte si na pomoc výkonnou techniku!

Manipulujete s paletami? Ať již ve skladu, na stavbě, v obchodě či v garáži? V tom případě by vaší pozornosti neměly uniknout praktické paletové vozíky. Ty totiž maximálně zjednoduší jakoukoliv manipulaci s nákladem na paletách. Možnosti jejich využití však jsou mnohem širší.

Ruční, nebo elektrický?

Na výběr máte paletové vozky ruční a elektrické. Zatímco ruční paletové vozíky jsou vhodné pro převoz lehčího nákladu, hodláte-li převážet materiál vyšší hmotnosti, doporučujeme zvolit paletové vozíky na elektrický pohon. Ty hravě pojmou i materiál vážící několik set kilogramů. Oba typy vozíků se snadno ovládají, k tomu jsou nenáročné na údržbu a velmi odolné.

Vysokozdvižné vozíky s elektrickým pojezdem

Ve skladech mají své místo i elektrické vysokozdvižné vozíky. Ty jsou vybavené elektrickým zdvihem a pojezdem, s nímž je hračkou i manipulace s nákladem v nejvyšších patrech skladových regálových systémů. Tato manipulační technika však nachází své uplatnění také při vykládání zboží z kamionů, při němž v podstatě nebudete muset přiložit ruku k dílu. Vysokozdvižný vozík většinu práce odvede za vás.

Ruční a elektrické kladkostroje

Na stavbách, v autodílnách, montážních halách a celé řadě průmyslových provozů nacházejí své využit i kladkostroje. Jejich základní rozdělení je na ruční a elektrické. Nejenom pro práci na místech bez připojení k elektrickému proudu, ale i na místech, na nichž hrozí reálné nebezpečí výbuchu, jsou vhodné kladkostroje ruční, ať již lanové či řetězové. Velmi výkonné a především odolné, a to jak vůči vlhkosti a extrémním výkyvům teplot, pak jsou kladkostroje elektrické.