Jak vybrat ořechy? Víme, který typ zvolit a kde nakoupit

Ořechy mají mnoho pozitivních účinků na zdraví. Pokud je však chcete zařadit do svého jídelníčku a využít z jejich benefitů co nejvíce, musíte vědět, který typ si vybrat a ideálně také kde je nakoupit. Proč?

Najděte ten správný druh ořechů!

Každý druh oříšků má nejen svou typickou chuť, ale také účinky na zdraví. Proto je potřeba vybrat si ty, které vám nejen zachutnají, ale zároveň budou mít také přidanou hodnotu pro vaše tělo.

Mandle mohou být pomocníkem při hubnutí

O ořeších se říká, že jsou v dietě nevhodné, protože obsahují velké množství tuků. Jak by tedy mandle mohly při hubnutí pomoci? Je to jednoduché –⁠ ořechy jsou plné mononenasycených tuků, které mají vliv na snižování hladiny špatného cholesterolu. Určitě je tedy nemůžete srovnávat s tuky, které do sebe dostanete třeba v medovníku ke kafíčku. Konkrétně mandle však obsahují i velké množství vlákniny, která pomáhá k tomu, abyste se po jejich konzumaci cítili příjemně sytě. Podle některých studií dokonce mandle dokáží podpořit metabolismus a zrychlit trávení.

Vlašské ořechy jsou balzámem na nervy

Vlašské ořechy obsahují hlavně vitamíny skupiny B, železo a zinek. Prospívají tedy pokožce, vlasům a nehtům. Obsažená kyselina linolová navíc pomáhá výrazně snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Doporučují se také na zklidnění nervů, při podváze a nebo třeba na sexuální potíže a neplodnost.

Pistácie pro dobrou náladu

Z exotičtějších druhů ořechů se určitě vyplatí zmínit pistácie. Nejen, že mají až 4× méně kalorií než některé jiné typy oříšků, ale navíc se o nich říká, že podporují dobrou náladu. Pozitivní vliv by měly mít také na imunitu a nervový systém.

Jakmile vyberete ten správný druh, stačí si jen rozmyslet, kde nakoupíte. Rozhodně nesázejte na nejnižší cenu, raději zkuste zapátrat po ověřených dodavatelích. Plánujete-li nákup na internetu, můžete vyzkoušet e-shop Nutsman, který nabízí oříšky od těch nejlepších dodavatelů a dokonce se může pochlubit i vlastním BIO ořechovým sadem.