Jak vybrat křesla podle designu?

Stále častěji si křesla do interiéru kupujeme jako solitéry, a ne jako součást sedací soupravy. Svým designem pak pozvednou interiér, mnohdy rozbijí nudu minimalismu a vytvoří oázu pro individuální relaxaci. Jak vybrat designová křesla?

Klasická křesla od sedacích souprav jsou na ústupu. Vytlačují je různá designová křesla, která bývají „fotogeničtější“ a umíme si je zamilovat nejen kvůli jejich pohodlí, ale i vzhledu. Mnohdy se nám na první pohled designové křeslo může zdát být málo pohodlným, byť opak bývá pravdou. Často právě jednoduché linie přispívají k tomu, že se nám v křesle skvěle sedí a odpočívá.

Designová křesla nepatří pouze do obývacího pokoje

Křesla patří samozřejmě do obývacího pokoje, avšak rozhodně nejen tam. Právě díky křeslu vytvoříte zajímavé odpočinkové zázemí i v jiných místnostech. Dokonce v různých hůře využitelných koutech, třeba v předsíni, v chodbičkách, v ložnici i v dětském pokojíku. Máte zajímavá zákoutí u oken? Nedejte tam jen květiny. Přidejte i křeslo. To patří i do velkých šaten, které se pak z obyčejné skříně v podobě celé místnosti promění v pokojík, kde se dokážete potěšit se svými fashion kousky.

Různě velká křesla se vejdou do malých i velkých bytů či domů. V podkrovích umí dát smyl nevyužitelným koutům se sníženou výškou. Vytvořit dokážou i home office místo. Stačí ke křeslu přidat správný stolek. Nebude to sice zcela správné po ergonomické stránce, na druhou stranu však začnete mít pocit, že práce je vlastně zábava, a dokonce si při ní odpočinete.

Křesla funkční i designová

Obývací pokoj i další místnosti v domě dovedou křesla nádherně doplnit o designový prvek, kterým křeslo je, ale též téměř o wellness prvek. Vždyť křesla mohou mít i různé speciální funkce. Houpací křeslo odbourává stres, masážní nás zbavuje napětí a částečně i nepříjemných bolestivých stavů.

Tradiční křeslo, ušák, je stále mezi námi. Avšak ne každému se v něm pohodlně sedí. Ti s menší postavou jej příliš milovat nebudou. Univerzálním hitem bývají dnes spíše polohovatelná křesla s integrovanou nebo samostatnou podnožkou. Pohodlí křeslům dodávají i područky. Ale pozor, zmenšují rozměry křesla a členové domácnosti s korpulentnější postavou se do nich nemusí vejít. Příjemná jsou též křesla z ratanu, která navíc do interiéru vnesou přírodní design. Velkým hitem jsou závěsná křesla. Mohou mít samostatný držák na zavěšení, ale ideálnější je třeba pověšení tohoto křesla v podkroví na krokev. Jednoduše a bezpečně se však dají upevnit i do stropu v klasickém bytě, třeba v paneláku. Až umělecký prvek přinesou do interiéru designová křesla. Rozkládací křesla umí nabídnou pohodlí navíc i možnost využít je jako postel.

TIP: Velký přehled designových křesel nabízí vyhledávač nábytku inHaus.cz. Představí vám na jednom místě sortiment z mnoha kvalitních e-shopů.