I řasy potřebují v zimě péči

Když ve filmu hlavní hrdinka zamrká dlouhými, hustými řasami, je jasné, že její vyvolený nemůže odolat. Snad každá žena touží po řasách jako z filmu, jen ne vždy se o ně postará příroda. Pomoci může i správná péče.

Výživa i péče

Zima je náročná nejen pro naši plať a vlasy, ale trpí i řasy. Neustálé střídání teplot kvůli přechodům zvenku dovnitř a obráceně, vysušující mráz i chladný vítr, to vše se podepisuje na kvalitě našich řas. Kromě zimy je, stejně jako vlasy nebo nehty, ovlivňuje i výživa. Z 90 % se řasy skládají z keratinu, k jehož tvorbě přispívají nenasycené tuky. Rozhodně tak nic nezkazíte, když do svého jídelníčku zařadíte i oříšky, vejce, luštěniny a dostatek zeleniny a ovoce. Pomoci k lepší kondici řas může i pohyb, který zajistí lepší prokrvení a tedy lepší zásobení řasových cibulek živinami. A velmi důležitá je samozřejmě i samotná péče o řasy a také způsob odličování a čištění pleti. Vhodné jsou šetrné odličovače očí, které nanesete na vatový tampon a jemně řasy odlíčíte. Drhnutí, mnutí a jiné nešetrné zacházení řasy zbytečně oslabuje, používejte proto jen krátké tahy jedním směrem a líčidla i nečistoty z řas jemně setřete.

Velká pomoc

Pokud příroda nedala do vínku řasy filmové hvězdy, dá se jí přeci jen trochu pomoci. Sérum na řasy s přírodními oleji vyživí kořínky řas a podpoří jejich růst, navíc i řasy ochrání proti vnějším vlivům. Okamžitý efekt výrazných a hustých řas vykouzlí kvalitní řasenka, kterou je dobré nanášet ve více vrstvách pro co nejdokonalejší efekt. V zimě, kdy je stále vlhko, sněží nebo naopak mrholí či padá mlha, je skvělou volbou voděodolná varianta. Zajistí vám skvělý vzhled i přes nepřízeň počasí, nemusíte se tak bát rozmazání nebo otisků.

Správná péče pomůže k zdravým a skvěle vypadajícím řasám. Hluboký pohled pak můžete ještě podpořit dekorativní kosmetikou.