S Mikaton.cz proměníte dětský pokoj k nepoznání

Čas na to, abyste udělali svým dětem radost proměněným pokojíkem, je kdykoliv v roce. Teď jsou děti doma více než kdy jindy. Změnu určitě ocení. Bude se jim lépe učit a s nadšením se pustí do různých domácích aktivit, když je dnes prostor pro venkovní aktivity omezený a veškeré kroužky zrušeny.

Kde začít se změnami v pokojíku? Rozhodně v galanterii

Rozhlédněte se po pokojíku a udělejte velkou proměnu malými změnami. Pojďte se nejdříve zaměřit na textil. Vše potřebné vám nabídne dobrá internetová galanterie. Výměna záclon, závěsů, použití stejných tkanin třeba na polštářky nebo na sedací vaky – takto rychle dodáte pokojíčku harmonické prvky, které za pár korun sjednotí celý prostor. Ideální je, pokud máte šicí stroj a zvládnete si pár věcí ušít, To se pak s textilem dělají velké změny skutečně pouze za cenu látky. Uvědomte si, že dokonalost je v detailu. Zapřemýšlejte nad různými ozdůbkami, prýmkami či knoflíčky, které vaše textilní dílo udělají naprosto dokonalým.

Nezapomeňte ani na povlečení

V dětském pokojíčku je povlečení více než jen kouskem neviditelného textilu. Obvykle je po celý den vidět, a tak je dobré nad jeho výběrem více přemýšlet. Ideální je jej doladit s ostatním textilem v pokojíku. Děti však ocení zejména povlečení se svými pohádkovými a filmovými hrdiny. Tak na tuto skutečnost myslete, když jej vybíráte.

Nezapomeňte na dekorace a hračky

Nebojte se sáhnout ani po různých dekoracích, které pokojík zpestří, či třeba příjemně rozvoní. Dekorace nejsou jen lapače prachu. Může jít o pytlíčky s levandulí, hotové dekorační polštářky, kusové koberečky (pro děti se hodí především ty hrací).

Při proměnách pokojíku se zamyslete, jestli se nevyplatí sáhnout i po nějakých nových hračkách ­– po dekoračních plyšácích, větším množství kostek, ze kterých uděláte „kostkoviště“, po hracích koutcích (dětská kuchyňka, ponk, velké divadlo apod.). Neříkejte si, že má vaše dítě hraček dost. Hračky je nutné chytře obměňovat a doplňovat. Vždy podle toho, jak dítě roste a mění se jeho preference, zájmy a samozřejmě též schopnosti. Myslete na to, že s hračkami má dítě intelektuálně a motoricky růst. Roste vaše dítě s těmi, které má?

TIP: Vše, co potřebujete k proměnám dětského pokojíku, koupíte v e-shopu Mikaton.cz. Nabízí galanterii, povlečení, dekorace i hračky.