Neutrácejte za vlastní auto, když existuje možnost získat vozidlo výhodně z autopůjčovny

Mnozí z vás jistě láteří, jak draze je vyjde nákup osobního automobilu. Pak v něm ale jezdí jen zřídka, protože vůz zkrátka nezbytně nepotřebují ke každodennímu životu. Je tedy otázkou, zda se nenajde vhodnější způsob, který by vás v konečném výsledku vyšel levněji. A je tomu skutečně tak, řadě lidí se vyplatí spíše pronájem v některé z půjčoven aut.

Dlouhodobý pronájem s měsíčním paušálem

Půjčovna aut se samozřejmě nevyplatí každému. Pakliže vozidlo potřebujete dnes a denně, je asi lepší investovat do vlastního auta, byť třeba na leasing. Dobrou alternativou, kterou rovněž umožňují některé autopůjčovny, je pak asi jen takzvaný dlouhodobý pronájem, někdy pojmenovaný jako operativní leasing. Vozidlo si v tomto případě pronajímáte za pevný měsíční paušál na dobu až několika let, přičemž je velkou výhodou, že v ceně máte servis, případně další služby.

Krátkodobý pronájem a jeho zajištění

Běžná půjčovna dodávek a osobních aut se hodí spíše těm z vás, kteří vozidlo potřebují jen na několik dní v roce. Investovat do vlastního vozu je v tom případě naprosto zbytečnou záležitostí. Pronájem auta vás vyjde maximálně na pár tisíc korun. Můžete si v něm poté odjet třeba s rodinou na dovolenou, na pracovní cestu, na chatu apod. Po uplynutí sjednané doby jej vrátíte a máte po starostech. Podobně jako u klasických vozidel funguje třeba půjčovna minibagrů, což se může hodit například tehdy, když stavíte rodinný dům a potřebujete mít na krátkou dobu k dispozici bagr pro vykopání základů apod.

Půjčovna aut funguje zpravidla tak, že si vyberete konkrétní vůz a společnosti doložíte občanský průkaz spolu s dalším dokladem totožnosti, obvykle řidičským průkazem. Poté složíte vratnou kauci, jež bývá pár tisíc korun. Rezervované auto vám je následně k dispozici ve sjednaný termín. Vše je snadné a rychlé. Dnes už se dá pronájem aut kompletně zařídit online.