Vestavěné skříně na míru: Jak vypadá postup při jejich realizaci?

V posledních měsících, kdy člověk tráví doma mnohem více času kvůli špatné epidemické situaci, jsem se spolu s rodinou rozhodl investovat do pořízení nového nábytku. Vzhledem k tomu, že staré kusy již nevyhovovaly z hlediska estetiky a funkčnosti, potřeboval jsem vhodný nábytek na míru, který bude lépe zapadat do koncepce mého domu. Zvolil jsem řešení na míru, které má hned několik zásadních předností. Hlavním bodem se staly vestavěné skříně.

Proč nábytek na míru?

Sériově vyráběný nábytek nemusí být špatný, často však není zcela vyhovující konkrétním podmínkám v domě. A to platilo také v mém případě. Zejména v podkrovní části domu jsou klasické volně stojící skříně naprosto nevhodné, protože se nedají umístit do těsné blízkosti stěn, zabírají tudíž zbytečně moc prostoru. Jdu tedy na internet. A protože jsem z jižních Čech, zadávám Truhlářství České Budějovice a po pár výsledcích se rozhoduji pro Truhlářství Bohemia. S firmou jsem se dohodl na realizaci vestavěných skříní na míru.

Nábytek na míru má velkou přednost právě v úspoře místa. Dá se instalovat třeba pod schodiště domu či k šikmým stěnám podkrovních pokojů tak, aby byl maximálně využit prostor celé místnosti. V malém pokoji jde o velmi efektivní řešení. Kromě toho jsem si sám mohl rozhodnout o tom, jaké bude vnitřní členění každé vestavěné skříně na míru, respektive jsem zadal údaje o jejích přesných parametrech.

Postup tvorby nábytku na míru

Při objednání vestavěné skříně firma přijela do mého domu a vše jsme důkladně zkonzultovali. Zvolili jsme vhodný materiál, dekor a barevný odstín. Následně odborník detailně zaměřil vybraný prostor, kam se nová skříň měla umístit. Poté už proběhla samotná výroba vestavěných skříní a instalace do pokojů. Výhodou řešení na zakázku je fakt, že se nemusíte trápit s odvozem, firma celý nábytek doveze a sestaví dle vašeho přání a potřeb.

V budoucnu se rozhodně znovu zaměřím na nábytek na míru. Už jsem si vybral například nový dřevěný stůl z masivu do jídelny, který dokáže pojmout všechny členy mé domácnosti spolu s několika dalšími hosty, aniž bychom se na sebe museli nějak tlačit. Výroba na zakázku sice není nejlevnější, vzhledem ke kvalitě provedení a materiálů se však rozhodně vyplatí.