Jak prodat nemovitost a proč může být správnou volbou investor

Máte větší nemovitost a přemýšlíte nad jejím využitím? Aktuálně jsou ceny příznivé a prodejem v této době neprohloupíte. Zamyslete však nad tím, s kým v průběhu prodeje jednat a komu bytový dům, kancelářský komplex či architektonicky hodnotnou nemovitost vlastně prodáte. Na rozdíl od spekulantů zkušený investor dokáže maximálně využít potenciál dané budovy a bude pokračovat v tom, co jste začali. Nebudete mít výčitky svědomí, zda jste udělali správně.

Nenechte nemovitost s potenciálem zahálet

Péče o činžovní dům je náročná, zabírá spoustu času a hlavně znamená mnoho úkolů, abyste zajistili vše potřebné. Větší výzva navíc přichází v okamžiku, kdy je potřeba provést stavební úpravy či rozsáhlejší rekonstrukci. V případě architektonicky cenných budov je potřeba přemýšlet i nad nároky památkové ochrany, nebo jen nad tím, aby kulturní hodnoty nebyly znehodnoceny. Vůbec se není čemu divit, že je pro mnoho majitelů jednodušší proměnit takovou nemovitost plnou starostí za peníze.

Najděte někoho, kdo se o vaši nemovitost postará

Pokud se rozhodnete prodat dům či komerční stavbu rovnou investorovi, víte, že se stane součástí jeho portfolia a neoctne se v řetězu následných spekulací, nebo nezačne chátrat. Dostane se mu pravidelné údržby a renovace, což je zásadní zvláště ve chvíli, kdy k nemovitosti máte například citovou vazbu, nebo se k ní váže rodinná či místní historie. 

Využijte možnost nezávazné konzultace

Vlastní prodej nemovitosti neuspěchejte. Prodáváte ji pouze jednou a nic vám nebrání nezávazně konzultovat průběh a formu prodeje s odborníky. Pokud se rozhodnete k prodeji nemovitosti investiční společnosti, můžete využít její know-how a právní podporu ověřenou léty zkušeností v oboru. To je další jistota, že o vaši budovu bude dobře postaráno.