Tisknete trojrozměrně? Bude se vám hodit příslušenství pro 3D tiskárny

V posledních letech se s technologickými novinkami doslova roztrhl pytel. Některé jsou určeny pro velkokapacitní provozovny a průmysl, další zase cílí na jednotlivce a příležitostné uživatele. Jejich cena je navíc většinou příznivá natolik, že je řada z nich dostupná v podstatě všem domácnostem a drobným živnostníkům. Téměř každý tak v posledních letech doma vyměnil starší elektrospotřebiče za jejich novější, úspornější a chytřejší nástupce. Pekárny, do nichž stačí večer nadávkovat suroviny a ráno z nich vyndat čerstvě upečený chleba, ani robotické vysavače, které zvládnou uklidit podlahy zcela samy, nejsou v českých domácnostech žádnou výjimkou. Rozvoj však zaznamenaly i další oblasti. Jedním z velkých průlomů je i dostupný 3D tisk.

K výrobě mnohých hraček, užitkových předmětů i součástek není třeba manuální zručnost. 3D tiskárna je zvládne zhotovit hravě

3D tiskárny jsou vysoce užitečnými pomocníky. Zvládnou během chvilky vytvořit předměty z kvalitních materiálů, z nichž mnohé dosahují vysoké pevnosti a tvrdosti. Stačí zpracovat návrh projektu do požadovaného digitálního formátu a můžete vesele tisknout vlastní kreativní produkty. S pomocí 3D tiskárny si zvládnete vytisknout chybějící dílky her i hraček, které nejsou na trhu k dostání, módní doplňky i dekorace. To však zdaleka není vše. Na 3D tiskárně lze při použití odpovídajícího materiálu zhotovit i různé nářadí, například zcela funkční šroubováky. A v průmyslu jsou 3D tiskárny nepostradatelné zejména při výrobě prototypů.

Někdy jsou třeba náhradní díly, jindy příslušenství pro 3D tiskárny. Kde je pořídíte?

Stejně jako u klasické tiskárny potřebují i ty 3D pravidelnou údržbu. A čas od času i výměnu porouchaného komponentu. V takové chvíli je třeba vědět, kde koupit náhradní díly pro 3D tiskárny. Sharplayers nabízí trysky, heatblocky, heatbreaky, základní desky, konstrukční díly, krokové motory, průmyslové zdroje i extrudery. A také různé příslušenství pro 3D tiskárny od adhezivních přípravků a ochranných pomůcek až po tiskové podložky.