Rychlá půjčka do výplaty a půjčka bez doložení příjmů – i takové existují

Ne vždy jsme ideálním klientem pro banky, pokud jde o půjčky. Vždy se však může přihodit, že prostě potřebujeme peníze hned či navíc ­– do výplaty, nebo i s delší splatností. Půjčí nám někdo?

Pravděpodobnost získat půjčku, i když máme třeba nějaký ten škraloup, není vůbec malá. Posadit se za stůl s osobním bankéřem v naší bance je však ztráta času. Nahlédnutím do registru jsme okamžitě persona non grata. Ven z tohoto problému nám může nebankovní půjčka. Nemusíme se rozhodně na nebankovní instituce dívat jako na strašáky. Všechny tyto společnosti jsou registrovány u ČNB a též pod drobnohledem nejen této organizace, ale i různých neziskovek, které by rychle upozornily na možné problémy s konkrétní firmou nabízející půjčky.

Jak se v nebankovních půjčkách ale vyznat a kde o nich získat přehled?

Nebankovní půjčka umí reagovat na naši potřebu. Půjčka před výplatou či půjčka bez registru, půjčka pro nezaměstnané i půjčka na mateřské, půjčka bez doložení příjmů – na možnosti těchto půjček se často dotazujeme, protože v bance s nimi mnohdy nepochodíme. Top půjčky bez příjmu, u kterých můžete použít peníze na cokoliv, získáte je na základě pouhé online žádosti, nedokládáte žádný příjem a nenahlíží se do registrů – jejich přehled najdete na webové stránce www.poskytovani.cz. Jde o velice praktického a aktualizovaného průvodce, pokud vás zajímá rychlá půjčka do výplaty, ale i úvěr na delší dobu a splňujete charakteristiku klienta, které je pro běžné banky nezajímavým.

Avšak tento typ půjčky využijí i ti, kdo chtějí skutečně rychlou půjčku

Procesy v běžné bance vedoucí k získání půjčky jsou zdlouhavé. Banka po nás třeba chce doložit příjmy potvrzením od zaměstnavatele. Jenomže nám se mnohdy nechce zaměstnavatele vůbec na náš problém s financemi upozorňovat. Na mzdě nám i tak nepřidá a naši image to nemusí vylepšit. Tyto požadavky navíc znamenají, že se získání finančního obnosu protahuje. A vy jej třeba na opravu automobilu, nebo na vykrytí běžných denních potřeb do výplaty, potřebujete hned. Jenom půjčka bez doložení příjmů je skutečně rychlá a bez zbytečných obstrukcí.

Co za to?

Ano, to je správná otázka, ale nejen když si bereme půjčku u nebankovní společnosti. Vždy se ptejte, nakolik vás „výhodná“ půjčka vlastně vyjde. Ani u nebankovních firem se však nemusíte bát. Výše zveřejněný zdroj seznamu půjček bez doložení příjmu prezentuje pouze nebankovní půjčky bez směnky. Úroky sice bývají vyšší než v běžné bance, ale mnohdy je to trochu zavádějící. Firma na sebe bere větší riziko, protože získáváte půjčku mimo přísná měřítka bank – i se škraloupem v registru, bez doložení příjmu, navíc online a extrémně rychle, mnohdy už do 10 minut, v případě potřeby též na ruku. A to něco málo navíc prostě stojí. Na druhou stranu nám právě tato půjčka umí „vytrhnout trn z paty“.