Při nákupu zlata dnes může jít o velké peníze

Peníze nikdy není dobré nechat jen tak ležet ladem na bankovním účtu, kde jsou pouze minimální úroky, v horším případě dokonce doma, tedy takzvaně pod polštářem. Zvláště v dnešní době, kdy je znatelná rostoucí inflace. Rychle totiž ztrácejí na své hodnotě. Co ale dělat, pokud o jejich významnou část nechcete přijít? Výhodným řešením je investice do zlata.

Jaký má význam nákup zlata právě v dnešní době?

Hlavním argumentem, proč zvolit jako investici právě zlato, je ochrana vašich peněz před inflací, tím pádem ztrátou jejich reálné hodnoty. Zlato je totiž komoditou, která se dlouhodobě těší velké stabilitě, což znamená, že nákupem rozhodně nijak neriskujete, že o vložené finanční prostředky přijdete, ba spíše naopak. Investiční zlato nepodléhá inflaci a podobným ekonomickým jevům. Za pár let si za vložené peníze budete moci pořídit minimálně to samé jako dnes, což by se rozhodně nedalo říci o finančních prostředcích, jež byste nechali pouze na bankovním účtu s běžnou úrokovou sazbou.

Investiční zlato je vhodné nejen pro velké, ale také pro drobnější střadatele, neboť jej nemusíte kupovat za miliony korun. To je značná výhoda třeba oproti investicím do nemovitostí, jež se jinak samozřejmě v dnešní nejisté době rovněž vyplatí. Zlato si můžete koupit třeba jen za pár desítek tisíc korun, pakliže zvolíte obchodníka, který má dostatečně zajímavý sortiment této komodity.

U zlata nemusíte platit DPH

Určitě stojí za zmínku fakt, že nákup investičního zlata je osvobozený od DPH. Jde o další významné plus v porovnání s investicemi do nemovitostí. Kromě toho jistě oceníte snadný nákup. Do Česka zlato z významných rafinérií dodává a prodává jej zde široké veřejnosti kupříkladu společnost, jež sídlí v Obecním domě v Praze, nedaleko známé Prašné brány. Kromě toho provozuje vlastní eshop. Chcete-li investovat do zlata, zadejte do vyhledávače spojení „investiční zlato“. Jednoduše si tak zjistíte, že prodejce na webu zlate-mince.cz poskytuje prémiovou nabídku, která je v porovnání s konkurencí velmi zajímavá a výhodná.