Venkovní únikové hry: 7 důvodů, proč je zkusit

Klasické únikové hry asi znáte. Ocitnete se uprostřed vzrušujícího scénáře, do cesty se vám postaví řada překážek a úkolů. Dokážete se svým týmem vše vyřešit a dojít až na konec? Ideálně s dobrým časem a velkou slávou?

Je to skvělá a smysluplná zábava. Člověk se chvíli stane někým jiným, zasměje se a navíc posiluje své logické myšlení a kreativitu. A vztahy s týmem. Venkovní únikové hry jsou podobné. Provedou vás tajemným příběhem, zamotají hlavu úkoly. To vše venku, bez asistence kohokoliv cizího.

V poslední době jsou stále víc populární. Proč?

1. Zdravá zábava pro tělo i mozek
V dnešní době jsme až příliš často někde zavření. Venkovní únikové hry Praha jsou příležitost strávit zábavný čas v pohybu a na čerstvém vzduchu. Je to inteligentní zábava pro ty, kdo chtějí být ve formě.
Při hře obvykle nachodíte pár kilometrů a čeká vás řada různě těžkých úkolů. Obtížnost hry si můžete vybrat, takže jsou vhodné pro dospělé i pro rodiny s dětmi.

2.Parádní na výlety
Únikovky jsou skvělé pro poznávání nových i známých míst. Provedou vás po místních památkách a nejzajímavějších místech v okolí, často přihodí nějakou historickou i kulturní zajímavost, poví vám (někdy) skutečné příběhy. Jde tak o zajímavý způsob oživení výletů do neznáma i pro poznávání známých míst novým pohledem.

3.Dlouhá porce zábavy
Vnitřní únikovky často nejsou kdovíjak dlouhé. Venkovní únikovky v Praze trvají většinou minimálně 2 hodiny, ale máte na ně všechen čas světa (jen skóre stále klesá). I jejich příběhy bývají rozvinutější.

4.Hrajete kdykoliv
Když se má sejít celá parta, často je to problém. A rezervace únikovek tak občas propadají. Ale ne u těch venkovních. Ty není třeba rezervovat, ani začít v určitý čas. Prostě začnete, až se všichni sejdete. Až bude sluníčko a správná nálada. Kdykoliv, bez domlouvání. Tuto únikovku na pražském Vyšehradě můžete hrát dokonce i v noci.

5.Čím víc lidí, tím levnější
Cena za tým je pevně daná a kolik vás v týmu bude, to je jen na vás. Takže čím víc lidí, tím levnější to každý má.

6.Spolupráce i souboj
S týmem můžete hrát spolu, ale i proti sobě. Udělejte několik týmů a dejte si závod. Předhánět se na trase v souboji o toho nejlepšího, to je teprve pořádná sranda!

7.Společná zábava
A to je asi nejlepší bod ze všech. Zasmějete se, naučíte spolupracovat, poznáte se zase o něco líp. Je to prostě parádní sbližující zábava pro přátele i rodiny.