Seznamte se s vozidlem pro distribuci betonu

Přeprava betonu se řadí ke klíčovým rolím v mnoha závodech při výrobě prefabrikátů, neboť přímo ovlivňuje efektivitu celého výrobního procesu. Jelikož musí splňovat několik specifických nařízení, je třeba vybrat spolehlivé a snadno ovladatelné vozidlo, které přepraví maximální množství betonu během co nejkratšího časového úseku.

Objednávka včetně dopravy

V případě, že na stavbu nebo k výrobnímu procesu potřebujete objednat beton, neobejdete se bez speciální manipulační techniky, jež vám tento důležitý materiál spolehlivě a v nezměněné formě dopraví. Pro to, aby si zachoval všechny své požadované vlastnosti, je třeba čerstvý beton zabezpečit, aby nevyschl či nezmoknul. Z toho důvodu se využívají kolová vozidla, která jsou schopná přepravit beton přímo z výrobního závodu. A to přesně rozděleného do forem na beton, čímž se výrazně zkrátí doba jeho odlití. Tato vozidla jsou, co se týče přepravy, velmi efektivním a úsporným řešením, navíc mají univerzální použití a jsou snadno manévrovatelná.

Jak to funguje?

Zvedací technika využívá předního ramene, jež se dokáže otočit o 360 ° společně se zásobníkem a kabinou. Vozidlo je zhotoveno z pevné konstrukce, proto ho můžete využít i na kamenitých cestách. O pohon se stará dieselový motor, řízení obstarávají hydraulické servomechanismy. Vystačíte si s jediným operátorem v ergonomické poloze, jímž ovládáte jakýkoliv pohyb stroje pomocí sady pák. Archimédův šroub, který zajišťuje distribuci a vykládku, je skvělým řešením, jež distribuuje požadované množství betonu v každé poloze. Díky zmenšenému rozvoru je zaručen minimální poloměr zakřivení, a tudíž je vozidlo schopno provozu i ve stísněných prostorách. Zajímá-li vás údržba, budete příjemně překvapeni nutností vyčištění pouze těch součástí, které přišly do kontaktu s betonem.