Foukaná izolace – kvalitní a moderní způsob zateplení

Snížení účtu za energie, zamezení úniku tepla i zvuková izolace. To jsou hlavní výhody kvalitního zateplení, které už dnes rozhodně nemá na svědomí pouze skelná vata. Pokud se také chystáte zateplovat a poohlížíte se po současných trendech a moderních metodách zateplování, jistě vám neunikl pojem foukaná izolace. Proč zrovna tahle metoda mezi dostupnými způsoby izolace vyhrává?

Nejrychlejší způsob izolace

Pokud dříve platilo, že zateplení domu či podkroví je práce na několik dnů či spíše několik týdnů, foukaná izolace vás v tomto ohledu mile překvapí. Vsadíte-li na profesionály jako je foukaná izolace Plzeň, máte vždy jistotu perfektně odvedené práce a to už za několik málo hodin. V každém případě samozřejmě záleží na velikosti či místě zateplované plochy – zateplení stropu bude rychlejší než zateplení celého domu. Máte-li obavu, zda je metoda foukané izolace vhodná právě pro vaše prostory, můžete být bez obav. Takto zateplovat můžete podlahy, stropy, stěny, podkroví, střechy i celé zdi.

Maximální efektivita

Rychlost je super, ale co efektivita? I v tomto ohledu foukaná izolace vyhrává nad ostatními. Kdo někdy dříve zateploval se skelnou vatou členitější nebo malé prostory, jistě si vybaví, že tahle práce nepatří mezi ty nejzábavnější a ani ty nejsnazší. I přes veškerou preciznost, trpělivost a pečlivé vyřezávání kousků skelné vaty se vám nikdy nepodaří zateplit dané místo dokonale a vždy riskujete vznik tepelných mostů a plísní či únik tepla. S metodou foukané izolace se izolační materiál dostane i do těch nejmenších skulinek. To znamená eliminace tepelných úniků na absolutní minimum a žádné tepelné mosty. Velkým plusem foukané izolace je také fakt, že na rozdíl od skelné vaty a dalších materiálů nechutná hlodavcům a ani hmyzu.

Žádný nepořádek

Během izolace a dalších stavebních úprav je nepořádek něco, čemu se nelze vyhnout a je nutno s ním počítat. Nebo ne? V případě foukané izolace to není tak úplně pravda. Proč? Narozdíl od jiných typů izolací té foukané stačí jen malý otvor pro zavedení hadice a nafoukání materiálu. Není potřeba žádné sundání obložení ani složité manipulace. Většinou je tedy možné zateplovat během běžného chodu domácnosti bez jakéhokoliv narušení, vyrušení a následného zdlouhavého úklidu.