Rady a tipy na správný výběr batohu na notebook

V dnešní době se člověk bez notebooku v podstatě neobjede, ať už ho potřebujete k práci, ke studii, nebo ho využíváte jako pomůcku, se kterou si krátíte dlouhé chvíle při cestování hraním her nebo sledováním filmů. Nosit jej však pouze v rukou se nemusí vůbec vyplatit, někdo by to totiž mohl shledat dobrou motivací pro případnou jeho krádež či prostě může dojít k jeho poškození při přemisťování. Pořízením batohu na notebook proto rozhodně nešlápnete vedle.

Velikost

Ať s tím souhlasíme, či nikoli, na velikosti vždy záleží – jinak tomu není ani v případě batohů na notebook. Klíčovým faktorem je samotná velikost notebooku, který měří v palcích dle úhlopříčky, nejčastěji v rozmezí 13“ až 17“. Větší velikost batohu problémem nebývá, tedy kromě toho, že batoh nebude zcela stacionárně upevněn. Horší je to však v případě nedostatečné velikosti. Další proměnou je určení si dlouhodobého využití. Víte-li, že v batoh budete používat čistě na přenos laptopu, nemusí vás v takovém případě trápit absence postranních kapes a dalšího úložného prostoru.

Materiál a ochrana

Nejčastěji bývají tyto batohy vyráběny z polystyrenu, nylonu nebo kombinací obou těchto materiálů. Moderní problémy nabízejí také moderní řešení, někteří výrobci nabízejí také speciální uzamykatelné komory, které odolají pokušení obyčejných zlodějů. Řeč však není jenom o krádežích. Spolehlivá ochrana slouží i k ochraně před deštěm a kvalitnímu upevnění, čímž předejte internímu poškození vašeho zařízení.

Pohodlí a design

Nesmíme opomenout také samotné ergonomické dispozice, které zaručují ničím nerušené pohodlí vašich zad a ramenou. Zaměřte se proto na kvalitní zádový systém a vyztužené ramenní popruhy, obojí by mělo být vyrobeno z prodyšných materiálů.

Vybíráte-li batoh na notebook, studentský batoh nebo třeba aktovky do školy pro vaše ratolesti, vždy klaďte důraz na celkovou kvalitu a pohodlí. Vybírejte proto pečlivě a za svojí koupí si stůjte. Jedině tak budete s batohem působit doopravdy spokojeně a sebevědomě.