Magnetická tabule na stěně. Jak si ji vytvořit a k čemu se hodí?

UMG2159-Magneticka-tabule-jak-si-ji-vytvorit-k-cemu-se-hodi-uvodni

Magnetická tabule je užitečným pomocníkem v kanceláři, výrobně i dětském pokoji. Podívejte se, jak si magnetickou tabuli vytvořit snadno a rychle i jaké může mít využití.

Ze školy možná znáte velké a těžké plechové tabule, na které se dalo psát křídami a držely na nich magnety například s třídní výstavkou maleb studentů. Doba pokročila. Dnešní magnetické tabule a nástěnky mohou být silné jen pár milimetrů. Mnohem silnější jsou také neodymové magnety, které na ně můžete přicvaknout.

Magnetická tabule na každé stěně

Velkou výhodou je, že se dá magnetická tabule vytvořit skoro kdekoliv, kde je kousek volného místa a rovná plocha. Podkladem může být stěna, ale i dveře, bok skříně nebo prostě i jen deska, kterou si pak můžete kamkoliv přenést.

Existuje magnetická tabule, která je navíc popisovatelná fixy nebo křídami, podle toho, jakou si vyberete.

Na bílou samolepicí magnetickou tabuli můžete psát fixy, které jsou určené na whiteboard. Jedná se vlastně o samolepicí pokovenou fólii s tloušťkou od 0,5 do 1 milimetru.

Tabule pro magnety existují v různých rozměrech, například samolepicí magnetická tabule na stěnu o rozměru 100 × 62 cm nebo 120 × 90 cm, s cenou okolo pěti stovek.

Magnetickou tabuli si můžete také nařezat podle potřeby, pokovenou fólii seženete i v metráži o šířce 120 cm. Samolepicí pokovená fólie se dá řezat zalamovacím nožem nebo stříhat nůžkami.

Tip: Nápady na využití magnetické tabule a magnetů najdete na blogu Magnetik.cz

Na černou tabuli pište křídami

Stejně jako ve škole, i na nalepenou černou tabuli můžete psát a kreslit křídami. Černou magnetickou tabuli seženete v rozměru 100 × 60 cm nebo v metráži o šířce 120 cm. Neodymové magnety, magnetické figurky nebo školní magnety na ní drží stejně dobře jako na bílé.

Máte nerovnou stěnu? Sáhněte po nástěnce s pěnovým lepidlem

Pro lepení tabule je potřeba mít rovný a čistý podklad. Avšak existuje řešení i pro mírně nerovné stěny – samolepicí magnetická tabule s pěnovým lepidlem, které jemné nerovnosti vyrovná.

Stejně jako běžné magnetické tabule, i ta s pěnovým lepidlem je k mání v bílé verzi pro popisování fixy nebo černá, na kterou se dá psát a malovat křídami. Na obou dobře drží i neodymové magnety.

Tip: Silné neodymové magnety, magnetické figurky i kancelářské magnety seženete na e-shopu Unimagnet.cz

UMG2159-Magneticka-tabule-jak-si-ji-vytvorit-k-cemu-se-hodi-2

Pár příkladů, k čemu mít magnetickou tabuli

Na magnetickou tabuli můžete psát a kreslit diagramy, schémata, myšlenkové mapy, obrázky, výpočty. Pomocí neodymových magnetů, magnetek na ledničku nebo kancelářských magnetů na magnetickou tabuli nacvaknete grafy, manuály, postupy, tabulky, ale i fotografie, obrázky dětí, sběratelské karty, recepty a návody.

Ať vám magnetická tabule slouží!