Patří dámské podprsenky do postele?

DSC09204-kopie-1

Spát v podprsence – ano či ne? Tuto otázku si pokládá nejedna z nás. V podprsence prý spávala dokonce Marilyn Monroe. Ta byla nošením podprsenky tak posedlá, že ji vlastně vůbec nesundávala. I dnes se mnohé z nás domnívají, že podprsenka pomáhá vyhrát boj s gravitací a udržet prsa pevnější a v kondici. Někdy též chceme být krásné, a tak spíme tak, jak nám to nejvíce sluší – v pěkném spodním prádle. Je tedy spaní v podprsence skutečně užitečné pro naše prsa a je zdravé?

Dámské podprsenky jsou pro ženy důležitým vynálezem. Pokud si podprsenku správně vybereme, dokáže nám nabídnout zdraví, pohodlí i krásný dekolt. Pravdou však je, že co žena, to jiná prsa, takže výběr nemusí být snadný. U menších prsou vyhledáváme často zvětšující a s push-up efektem, při větších hledáme oporu a mnohdy též vizuální zmenšení. Samostatnou kapitolou jsou pak sportovní podprsenky, které musí naše prsa podpořit i při pohybu, současně zajistit prodyšnost a mnohdy nahradit rovnou sportovní tričko.

Zdravá podprsenka má jasné parametry

V první řadě by neměla nikdy tlačit, což nejčastěji způsobuje nevhodná velikost a kostice. Právě zamezení proudění krve a permanentní tlak těchto nevhodných podprsenek jsou v podezření, že mohou být příčinou rakoviny prsu. Samozřejmě ne jedinou. Podprsenky s kosticemi se proto dostávají na černou listinu a hitem se stávají pohodlné dámské podprsenky v podobě krátkého topu. Jedním z výrobců bezkosticových podprsenek je například ELKA LOUNGE. Typ, který vyrábí pak nevadí ani při spaní.

Podprsenka nám umí uškodit i nevhodným materiálem

Pokud je neprodyšná, může způsobit různé ekzémy, zapařeniny, u někoho vyrážky nebo hyperpigmentaci. Zdravá podprsenka musí umožnit našim prsům dýchat, v oblasti pod prsy oceníme nejen odvod vlhkosti, ale i schopnost materiálu náš pot odsát. Ideálním materiálem pro zdravé podprsenky je bio bavlna. Díky tomu je podprsenka vyráběna šetrně, nejen pokud jde o její vliv na naši pokožku, ale je to též udržitelná móda, díky které se jako spotřebitelky chováme šetrně k přírodě i s úctou k lidské práci.

Jaká je tedy odpověď ohledně vhodnosti podprsenky do postele?

Pokud má podprsenka vhodný střih, netlačí díky střihu i správné velikosti, a je z bio bavlny, určitě je do postele vhodná. Ať již jako samotný vrchní díl třeba k dámským trenýrkám, nebo pod pyžamo. Kvalitní dámské podprsenky vhodné i na noc nabízí česká značka ELKA LOUNGE.

Značka ELKA LOUNGE je „must have“ každého šatníku

ELKA LOUNGE klade důraz na udržitelné materiály svých výrobků i udržitelnou výrobu. Bio bavlna, kterou pro své výrobky používá, se pyšní certifikátem OEKO-TEX®. Své podprsenky vyrábí se sloganem „Your daily essentials“. Do ženského šatníku se snaží přinést prádlo, které si zaslouží být s námi po celý den, a třeba i v noci.