Pandemie nabírá opět na síle. Zásobte se respirátory i antigenními testy

Proti covid-19 platí pořád to stejné: očkování, ochrana dýchacích cest vhodným respirátorem FFP2, zvýšená hygiena, ideálně též samotestování pro odhalení onemocnění a vhodný způsob posilování imunity. Další vlna pandemie je tady. Připravte se a doplňte si potřebné ochranné pomůcky či testy.

Antigenní testy do každé rodiny

Nákazu covid-19 hlásí ti s kompletním očkováním i bez něj. V rodinách s dětmi do 12 let máme neočkované, i když jsme obecně zastánci očkování nejen proti tomuto onemocnění. K tomu je tady doba respiračních onemocnění a za dveřmi je chřipka. Náš imunitní systém v době home office a distanční výuky zeslábl. Teď chytíme jakoukoliv virovou či jinou kapénkovou infekci. Rozeznat však, jestli máme infekční rýmu, virózu, chřipku, nebo covid-19 není vůbec snadné. Ideální je mít k ruce antigenní testy pro samotestování.

Dialekarna.cz nabízí antigenní testy ze slin i výtěrové z nosu či z krku. Koupit se dají kusově i v baleních po více kusech. Samotesty nám dají samozřejmě pouze informativní výsledek. Nestanovují diagnózu, a pokud máte podezření na covid-19, rozhodně je dobré podstoupit test laboratorní. Přesto však jde o vynikající pomocníky, kteří nám umí pomoci s vysokou přesností vyloučit, jestli máme covid-19, nebo jsme chytli jiné infekční onemocnění. Díky tomu umíme lépe chránit své okolí i hlídat zdravotní stav sebe a svých blízkých.

Samotesty lze použít i pro vstup do restaurací nebo na kulturní akce. Od prvního listopadu jsou v restauracích kontrolovány doklady o očkování, či se bezinfekčnost prokazuje platným testem. Při vstupu na řadu kulturních akcí vás rovněž kontrolují. Vlastní test je obvykle levnější než ten, který vám prodají na místě.

Pořiďte si kvalitní české respirátory, ve kterých se dobře dýchá

I když respirátory splňující normu musí nabízet předepsané procento ochrany, nejsou všechny stejné. Rozdíl je třeba v tom, jak se nám v tom kterém z nich dýchá. Dobré respirátory umí nabídnou bezproblémové dýchaní bez snížení účinku. Po takto dobrých produktech se nemusíte poohlížet nikde venku. Česká značka GOOD MASK nabízí kvalitní respirátory FFP2, ve kterých se skvěle dýchá, jsou anatomicky velice přizpůsobivé všem typům obličeje a s kovovou svorkou na nos. Na Dialekarna.cz je koupíte nejen bílé, ale i tělové, černé a v několika dalších barvách.